Vier panden verbeurd verklaard wegens witwasverhaal Evert Hingst

Het op 11 december 2005 gekraakte pand aan de van Ostadestraat 137 is door de Rechtbank Amsterdam bij vonnis van 5 januari 2006 verbeurd verklaard. Daarnaast werden tevens de Kinkerstraat 25, de Orteliusstraat 278 en de Lijnbaansgracht 100 verbeurd verklaard.

Op 8 juni 2005 was er beslag gelegd op het pand door het O.M. in het kader van een grootscheeps witwas-onderzoek. De kadastrale eigenaar van het pand was op dat moment Cassius Vastgoed B.V. De man achter deze B.V., Andy Groenewoud, werd op 25 april daarvoor opgepakt. De onofficieele eigenaar betrof echter ex-advocaat Evert Hingst die op 31 oktober 2005 tijdens de bloedige reeks liquidaties werd vermoord. Als dat niet was gebeurd was Hingst op 22 december 2005 samen met Andy Groenewoud voor de rechter gebracht.

De rechtbank veroordeelde in dezelfde uitspraak ban 5 januari Groenewoud tot een celstraf van 2 1/2 jaar wegens “Verdachte heeft zich zowel als natuurlijk persoon als in zijn hoedanigheid van directeur/enig aandeelhouder van een besloten vennootschap, schuldig gemaakt aan het witwassen van aanzienlijke hoeveelheden contant geld en aan het investeren van geld afkomstig uit enig misdrijf in onroerend goed in Amsterdam.”

Naar verwachting zal nu het pand binnenkort op de veiling gebracht worden. De bewoners van het gekraakte pand wachten met scepsis de ontwikkelingen af. Of de verbeurdverklaring de speculanten en vastgoedmaffia als de toekomstige koper zal afschrikken is nog maar de vraag.

Projectontwikkelaar Roger Horn was zeer nauw bij deze vier panden betrokken als voormalig eigenaar en gemachtigde van Cassius Vastgoed. Zou zijn CC Faas Vastgoed de pandjes terugkopen van Justitie?

Zie hier de gehele uitspraak: Cassius Vastgoed – Evert Hingst

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload