Van Holleeders tot Paarlbergen

Naast Willem Holleeder, vriendinnetje Maike Dijkhuis en financieel gitarist Marcel Kaatee is volgens het ANP vanochtend ook Jan Dirk Paarlberg van de Merwede Groep aangehouden. Nu zit het hem al niet mee, meteen na de moord op Willem Endstra moest hij ook al enkele dagen bij de politie op visite blijven. Dat Paarlberg nu ook is gepakt wekt geen verbazing. Denk nog maar eens aan de Akragon-deal in Rotterdam. Een joekel van een pand dat door de gemeente Rotterdam tegen alleen de erfpacht kosten was overgedragen aan David Beesemer, het latere schoothondje van Paarlberg. Vervolgens werd er een heel ingewikkeld spel gespeeld waarbij Endstra, Holleeder, Paarlberg en de Eindhovenaren Tom Moeskops en Harry Van de Moesdijk bij betrokken waren. Tel daar enkele NV’s bijop die vanuit de Antillen werkten en verkoopsommen die opliepen van 1,7 miljoen gulden (1997: Rotterdam verkoopt aan Beesemer), Paarlberg verkoopt vervolgens voor 5,8 miljoen euro aan Moeskops en Van de Moesdijk (mei 2003) om daarna 10 minuten later voor 13,5 miljoen euro weer te worden doorverkocht aan de Antiliaanse Ballados NV van Paarlberg. Hiertussen loopt nog het lijntje van Endstra en Holleeder. Volgens de dagboeken van Endstra zijn een deel van de megawinsten van Akragon uiteindelijk bij Holleeder terecht gekomen. Werd naast Endstra ook Paarlberg afgeperst?

Wie het weet (snapt?) mag het zeggen.

Nog recentelijk kocht Paarlberg met zijn Merwede Groep de Amstelstraat 24 t/m 32, de oude Club IT en omgeving. Zijn maatje Beesemer verwierf het kraakpand Lange Leidsedwarsstraat 35. Nog onduidelijk is wat ze daar mee willen. Paarlberg doet het tegenwoordig ook nog met de baas van makelaarskantoor C. Hoen Dzn van de Lairessestraat 117: Jan Wieger van der Linden. Samen draaien zij in de Ormeco Groep.

Update 18:21 uur: niet Paarlberg maar zakencollega David Beesemer heeft een inval gehad in zijn huis op de Apollolaan 78 te Amsterdam.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload