Huisarts en huisjesmelker Coronel in de problemen

Huisarts en huisjesmelker AD Coronel begint nu behoorlijk in de problemen te komen. Toen het Regionaal Medisch Tuchtcollege hem in oktober 2005 uit het geneeskundige register schrapte wegens ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ mocht hij zijn vak van acapuncturist niet meer uitoefenen. Maar naast zijn medische werk had hij zich ook als huisjesmelker op de Amsterdamse markt gemanifesteerd. In november 2003 haalde de vreemdelingendienst 23 illegale Bulgaren uit de Pretoriusstraat 44, één van zijn pandjes. Hij beweerde dat hij enkele een paar kraakwachten in het pand had gezet en dat hij van illegale verhuur niets afwist. Hij beweerde het pand te renoveren maar omdat de huurders van de eerste etage nog niet weg wilden hij niet verder kon. Ja, en zo staan panden dan jaren leeg.

Naast zijn medische problemen wordt de huisjesmelkerij nu ook een even problematisch. Op 13 maart 2006 worden enkele panden van Coronel executoriaal geveild op de Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling, bijvoorbeeld bovengenoemde Pretoriusstraat 44 maar ook in dezelfde straat nummers 4 en 6 .

Hieronder nog een kopie van een pamflet van een groepje krakers die in 1999 een pandje van Coronel kraakte in de Brederodestraat:


Beste buurtgenoten, Sinds november 1999 zijn enkele van de etages van het pand Brederodestraat 42 gekraakt.

Sinds november 1999 zijn enkele etages van Brederodestraat 42 gekraakt. Er werd bijna een jaar rustig gewoond. Op 18 september kwamen er twee mannetjes gestuurd door eigenaar A.D.Coronel. Dat is een huisarts die woont in Linnaeusparkweg 37. De ‘heren’ bedreigden de krakers en de huurders. Zij zouden er voor zorgen dat iedereen op 25 september met zijn spullen en gebroken benen op straat zou belanden. Op 22 september stonden de ‘heren’ weer voor de deur. De krakers hadden medestanders opgeroepen, waardoor er na een kwartiertje 100 mensen op de stoep stonden. Omdat het knokploegje afgetaaid was, besloten deze mensen om mijnheer Coronel thuis op te zoeken. Hij gaf toe dat hij afwist van de knokploeg. Hij heeft -wellicht geschrokken van het massale bezoek- het knokploegbezoek niet door laten gaan. Coronel heeft een geschiedenis van het intimideren van huurders -waaronder sexuele intimidatie- van zijn panden. Zo is hij een keer op oudjaarsdag de woning van enkele huurders binnengedrongen en gaan uitslopen. Op het pand liggen al jaren aanschrijvingen. Helaas is dit verhaal geen uniek feit: in de hele stad zijn dit soort praktijken van huiseigenaren nog aan de orde van de dag. Criminelen als Coronel zouden geen panden mogen bezitten, dus: wij eisen onteigening van Brederodestraat 42 en wel nu!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload