Endstra, Paarlberg, Wijsmuller, Friedlander… Hummel?

Naar deze week bekend is geworden werd niet alleen Endstra door Holleeder afgeperst. Het O.M. verdenkt Holleeder ook van afpersing van vastgoedboeren David Beesemer, Jan Dirk Take Paarlberg, John Wijsmuller, Rolf Friedlander en de geliquideerde Kees Houtman. Hiervoor kenden we al het verhaal van afpersing van De Vlieger en Kroonenberg Groep directeur Lesley Bamberger door Zion Einy. De nog levenden willen niets verklaren maar er zal nog wel wat uit de inbeslag genomen administraties van zowel Holleeders funky loopjongen Marcel Kaatee alsuit de boeken van Beesemer naar boven komen. Paarlberg en Wijsmuller participeerden in de jaren ’90 samen met Endstra in hun beleggingsvehikel Bosch en Duin. Rond de vierde participant is het echter opvallend stil: Klaas Hummel. Jarenlang deed hij alle zaken samen met Endstra. In 2002 heeft Hummel zich naar eigen zeggen uit laten kopen wegens de ‘reputatie’ van Endstra, veel gezamenlijk vastgoed werd verkocht aan partijen zoals Libra International BV.

Met de namen uit het bovenstaande Holleeder-rijtje komt de vraag op hoe Hummel hier inzit.
Is hij benaderd door Holleeder?
Hummel, actief in vakantieparken, winkelcentra en o.a. eigenaar van entertainmentcentrum Go Planet Enschede, heeft in het verleden ook al wat akkefietjes met justitie gehad.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload