Projectontwikkelaar Vondel Vastgoed gekraakt!

Zondag 26 februari 2006 zijn de 7 panden Ruysdaelstraat 77 t/m 89 gekraakt. De panden 77 t/m 83 zijn in 2004 aangekocht door Vondel Vastgoed, de panden 85 t/m 89 zijn medio 2005 door een directeur van Vondel, dhr. Jurriaan de Reyer, op privénaam aangekocht.
Vondel Vastgoed wil het gehele complex slopen om er 8 verdiepingen hoge nieuwbouw terug te plaatsen. Meteen na de respectievelijke aankopen heeft Vondel Vastgoed haar beproefde tactiek ingezet: het lastig vallen en onder druk zetten van haar huurders met als doel dat ze zo snel mogelijk vertrekken. Om dit kracht bij te zetten heeft Vondel Vastgoed vorige zomer onder andere de etages die ze leeg hebben gekregen alvast gedeeltelijk gesloopt; ramen en kozijnen werden eruit geslagen, toiletten zijn vernield, keukens zijn kapot gemaakt, elektrische leidingen hingen open en bloot in het pand terwijl die niet was afgesloten, etc.. Een afvaardiging van de Commissie Wonen van het stadsdeel heeft dit tijdens een huisbezoek vorig jaar met eigen ogen geconstateerd. De Commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam is blijkens dit verslag het nog niet eens met de huidige plannen.

Vondel Vastgoed is een projectontwikkelaar die weinig op heeft met haar huurders, in bijna alle verhuurde panden die zij aankopen krijgen de huurders te maken met meerdere rechtzaken. Ook hier in de Ruysdaelstraat lopen nog enkele rechtzaken tegen de laatste bewoners. Maar ook als deze huurders gaan verhuizen kan Vondel nog niet beginnen met de sloop; er zijn nog geen definitieve sloop- en bouwvergunningen verleend. Zo is onder andere de welstandscommissie nog absoluut niet akkoord met de huidige bouwtekeningen. Al met al genoeg reden voor ons om de lege woningen weer in gebruik te nemen.

De krakers roepen Vondel Vastgoed, eigendom van een NV op de Nederlandse Antillen (Wolniar Investment N.V. dat weer is ondergebracht bij Equity Trust Company (Curaçao) N.V.), op om de panden niet te slopen maar te herstellen dmv een grondige renovatie. Tevens roepen zij Vondel op om de procedures tegen de huurders te staken en hun huurbescherming te respecteren.

Enkele foto’s van de panden staan op deze pagina op Indymedia.

8 Reacties op Projectontwikkelaar Vondel Vastgoed gekraakt!

 1. Ook kopers van huizen van Vondelvastgoed zijn aan de goden overgeleverd. Ze leveren uitermate goedkoop broddel en knoeiwerk af. en nadat de handtekening voor koop is gezet geeft niemand meer thuis.
  Laat dit een waarschuwing zijn; pure en onvervalste maffia!!

 2. Wel grappig. Dit bedrijf is echt een beerput maar hier komen jullie niet uit daar alles via buitenlandse bv’s e.d. gaat.
  Berichten over allerlei vastgoedbeleggers te over maar dit is echt interessant. Graaien op hoog niveau.

 3. Ook kopers van huizen van Vondelvastgoed zijn aan de goden overgeleverd. Ze leveren uitermate goedkoop broddel en knoeiwerk af. en nadat de handtekening voor koop is gezet geeft niemand meer thuis.
  Laat dit een waarschuwing zijn; pure en onvervalste maffia!!

 4. SNS heeft voor 9 miljoen beslag gelegd op privébezit van Jurriaan de Reyer, het mannetje achter voorheen Vondel Vastgoed en nu Revest BV:

  ‘SNS legt beslag bij vastgoedondernemer De Reijer’

  13-12-2012 | Gepubliceerd 07:21
  13-12-2012 | Laatst bijgewerkt 08:43

  De vastgoeddivisie van de beursgenoteerde bank-verzekeraar SNS Reaal heeft beslag gelegd op tientallen Nederlandse gebouwen die privébezit zijn van de Amsterdamse vastgoedondernemer Jurriaan de Reijer. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) donderdag op basis van eigen onderzoek.

  Het overwegend conservatoir beslag heeft een omvang van ruim 9 miljoen euro. Het zakelijk bezit laat SNS volgens de krant ongemoeid.

  Conservatoir wil zeggen dat de vastgoedtak, het noodlijdende SNS Property Finance, veilig probeert te stellen dat De Reijer zijn betalingsverplichtingen nakomt als bijvoorbeeld een rechter hem daartoe in de toekomst zou veroordelen. Het beslag rust op 20 woningen, 25 bedrijfspanden, een school en een kerk, zo weet de krant.

  Een SNS-zegsman wilde tegen het FD geen commentaar geven, behalve dat er beslag is gelegd vanwege een zakelijk geschil. De Reijer sprak van een ,,donderslag bij heldere hemel”.

  ANP

 5. Wel grappig. Dit bedrijf is echt een beerput maar hier komen jullie niet uit daar alles via buitenlandse bv’s e.d. gaat.
  Berichten over allerlei vastgoedbeleggers te over maar dit is echt interessant. Graaien op hoog niveau.

 6. Ik woon al 8 jaar in een appartement dat is opgeknapt door Vondel Vastgoed. Ongeveer elk half jaar gaat er wel ergens iets stuk: gasleiding, telefoonkabel, tv-kabel, afvoeren, het maakt niet uit. Steeds als er een professional naar komt kijken is het antwoord “ondeugdelijk en onbehoorlijk aangelegd, en verkeerde materialen gebruikt”. We hebben altijd wel ergens een lekkage of een vochtprobleem! De zogenaamde vernieuwbouw van Vondel Vastgoed gaat je nog jarenlang duizenden euro’s kosten. Bij de buren dezelfde verhalen. Niet doen dus, het zijn prutsers!

 7. Omdat onze vrinden van de Quote ons ook lezen, en copieren, plakken wij ook maar hun stukkie over Jurriaan de Reijer hier integraal onder, met dank aan Quote.. :-)

  http://www.quotenet.nl/biz/fiod-jaagt-op-jurriaan-de-reijer.php

  15:55 maandag 14-05-2012 | Biz
  door: Mirjam van den Broeke
  FIOD jaagt op Jurriaan de Reijer
  Het gaat bijna vervelen, maar toch presenteren wij u vandaag: nakend vastgoedschandaal nummer 7.534. De hoofdrolspeler in deze aflevering: de 45-jarige Amsterdamse ‘projectontwikkelaar’ Jurriaan de Reijer. De Reijer kunt u kennen van zijn bedrijf Vondel Vastgoed, dat in het vastgoedcircuit al jaren op de verdachtenlijst stond, en dat 100% dochter is van het op de Antillen gevestigde Wolniar Investment NV, thans opererend onder de naam Revest NV.

  De Reijer zou zijn exorbitante ABC-winsten hebben laten lopen via zogenaamde katvangers, zodat deze uit het zicht van de fiscus bleven. Vanmorgen meldde zich daarom de FIOD bij enkele voormalige zakenpartners van De Reijer, zoals makelaar en notaris, om deze te horen. Daarbij werd geïnformeerd naar de ins en outs van diverse transacties uit het verleden.

  Of er tot arrestatie zou worden overgegaan wilden de ambtenaren niet bevestigen, wel werd er medegedeeld dat er vandaag ‘iets staat te gebeuren’. We probeerden De Reijer uiteraard te bellen voor commentaar, maar ten kantore van Revest wordt niet opgenomen en De Reijers mobiel staat al een paar uur uit – hetgeen volgens betrokken zeer ongebruikelijk is in zijn geval. Het trekken der conclusies laten wij met een gerust hart aan u over.

 8. Alle commotie over Vondel Vastgoed de laatste jaren heeft nu geleidt tot een nieuwe start met een nieuwe naam: Revest BV. Vondel is dood en begraven.

  Sjieke website http://www.revest.nl moet vertrouwen wekken… Haha… Jurriaan de Reijer trekt nog steeds aan de touwtjes…

  Mensen, weest gewaarschuwd…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload