Groenewoud uit Vught wil sociale woningen Amsterdam

De Vughter huizenhandelaar en Quote 500 lid Groenewoud heeft het plan om via enkele van zijn BV’s een pakket van 203 woningen overgenomen van St. Duwo, een zogenaamde toegelaten instelling en studentenhuisvester uit Delft die enkele jaren geleden in Amsteram actief werd door de overname van Intermezzo. De 203 sociale huurwoningen worden veelal bewoond door jongeren en studenten maar de panden passen volgens Duwo niet in haar strategisch bezit. In december 2005 heeft Duwo het voornemen tot verkoop aan Amstelrode BV kenbaar gemaakt aan de Directoraat-Generaal van VROM.
Deze antwoord later dat alhoewel Amstelrode een lege BV is zij akkoord gaat met de verkoop. Amstelrode is inderdaad leeg en valt onder Built to Build BV welke weer onderdeel is van de Groenewoud Vastgoed Groep BV. Groenewoud is in Den Bosch en omstreken bekend en berucht, onder andere van knokploegen tegen krakers.

Deze grote verkoop van 203 woningen komt een jaar nadat Bargoed BV (de vorige naam van Amstelrode Vastgoed) begin 2005 al 9 afgesplitste bedrijfsruimtes in die panden kocht voor één miljoen euro.

De vraag is wat Amstelrode met deze panden wil. Aangezien vorige eigenaar Duwo al splitsingsaanvragen heeft ingediend voor veel van die panden lijkt het voor de hand te liggen om te denken dat Amstelrode wil uitponden. De vraag is echter of alle stadsdelen wel willen meewerken met splitsing. Stadsdeel Oud-West heeft zich bijvoorbeeld al uitgesproken tegen de verkoopvoornemens van Duwo en heeft de splitsingsvergunning niet verleend.

De gemeente heeft op 9 februari 2006 aan het Ministerie van VROM laten weten niet akkoord te gaan met de geplande verkoop aan Amstelrode. Haar grootste angst is dat de uitponding niet op goede wijze volgens het Convenant Verkoop Sociale Huurwoningen 2002-2007 zal gebeuren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload