Beesemer en de Rosenbaums

Zoals we al eerder meldden is David Beesemer de laatste tijd erg actief in de Amsterdamse Leidsebuurt. Zo werd hij in november eigenaar van Lange Leidsedwarsstraat 35 – Prinsengracht 472. Samen met Michael van Bruggen, uitbater van restaurant Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, kocht hij deze panden van Exploitatie Maatschappij Gersteland. Hierna heeft Van Bruggen de gehele BV Gersteland overgenomen en verkoopt op 8 maart het aangrenzende blok Lange Leidsedwarsstraat 37 – 45 aan David Beesemer en Alain Rosenbaum.

Wie is dat dan? Wel, het blijkt dat Beesemer zeer innige contacten onderhoud met de in textiel en vastgoed rijk geworden Ronnie Rosenbaum. In 2001 sponsorden het illustere groepje vastgoedboeren Bertus Luske, Jan Dirk Paarlberg, David Beesemer en Ronnie Rosenbaum een vechtsportgala. Later is Beesemer getrouwd met Rosenbaums dochter, Loraine. De panden in de Leidsebuurt heeft Beesemer gekocht met de zoon van Ronnie Rosenbaum, Alain.

De nieuwe Amsterdamse horecatycoon Louis Röst heeft zich ook al ingekocht in dit zeer grote bouwblok. Onder de huidige horecaexploitanten is al de nodige onrust ontstaan over deze nieuwe, zeer grote en kapitaalkrachtige speler in de Leidsebuurt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload