David Beesemer trekt zich even terug

Het gaat lekker in de Holleeder zaak. De nu al legendarische ‘Endstra-tapes’ geeft een aardig kijkje in de keuken van de Amsterdamse (vastgoed) mafia. Wijsmuller kruipend door het park, Peter Petersen van Twisk Beheer die een bescheiden rol speelt, de deal van het oude HES gebouw aan het Raamplein met De Vlieger en Ria Eelzak, de vrouw van John Mieremet. Paarlberg wordt nog even zijdelings genoemd maar is op 12 april 2006 samen met zijn voormalig zakenpartner David Beesemer toegevoegd aan de verdachtenlijst van de ‘groep Holleeder’.

De paniek in de (voormalige) Merwede Group moet groot zijn geweest. Neelie Kroes blijkt haar belofte om haat banden met Paarlberg te verbreken niet te zijn nagekomen en verkoopt in alle haast haar panden met een verlies van een kleine 2 miljoen.
David Beesemer, hier al eerder beschreven heeft twee dagen na het bekend worden van zijn verdachte status zich uit alle BV’s waarin hij als directeur stond beschreven uitgeschreven bij de KvK.
Zo zit hij nu officieel niet meer in Rembrandtplein Monumenten Beheer B.V., Amsterdamse Jockeyclub B.V. en Investore Germany BV. Plaatsvervanger in de eerste twee BV’s is per 14 april de heer Harry Woei-Gin Tseng. Per 14 april heeft Alain Rosenbaum de titel van directeur van Beesemer bij Investore Germany BV overgenomen. Of Beesemer ook al zijn aandelen in deze BV’s heeft verkocht is onbekend. Waarschijnlijk heeft hij zich uit laten schrijven om de panden die in die BV’s zitten veilig te stellen, beslag van justitie is ook weer zo iets..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload