Nieuwe problemen voor Erik de Vlieger

Erik De Vlieger, nog steeds onder druk van justitie nav de (vermeende?) afpersing rondom de Spuistraat deal wordt met betrekking tot diezelfde Spuistraat opnieuw met problemen geconfronteerd.
Per de op 7 juni jl uitgebrachte dagvaarding moet zijn Electric BV, eigenaar van de o.a. het sinds 1983 gekraakte Spuistraat 199 zich op 13 september 2006 bij de rechter vervoegen op verzoek van voormalig zakenpartner Arcaton BV. Deze laatste claimt een vordering van twv 691.248 euro.

Arcaton BV, in 2001 samen gevormd door Hans Pluis en IMCA Vastgoed van De Vlieger, kocht in 2001 de Spuistraat 199 van Kess Corporation N.V., een schimmig bedrijf van Niek Sandmann. Voorheen participeerde ook Klaas Hummel tijdelijk in Arcaton. In hetzelfde jaar wordt het pand doorverkocht aan Electric BV van De Vlieger.
Ondertussen verleend Challenge Properties B.V. van Dennis Panday nog een hypotheek op de panden en laat De Vlieger een ander bedrijf, Nieuwgraaf Holding BV, in Electric participeren. De Vlieger heeft altijd ontkent op de hoogte te zijn geweest dat Nieuwgraaf een BV van Willem Holleeder was, De Vlieger had contact met Willem Endstra over Nieuwgraaf dus De Vlieger dacht alleen dat hij zaken deed met Endstra. De NRC van april 2005 hierover: Naar nu blijkt namen De Vliegers IMCA Vastgoed en een bedrijf waaraan Holleeder was verbonden (Nieuwgraaf 114 Holding BV) in 2001 samen deel in een ander vastgoedbedrijf. Dit bedrijf, Electric BV, kocht dat jaar voor 6,9 miljoen gulden panden in de hoofdstad. Ook investeerde De Vlieger in 2001 met Nieuwgraaf 114 als partner in het Amsterdamse café Raffles. De uitbater van dat café, Hugo Fernandez, heeft in 2002 aangifte gedaan van afpersing. Hij noemde tegen de politie de band van De Vlieger met Holleeder. De Vlieger vindt dit laster en zegt niet te hebben geweten dat Nieuwgraaf 114 in 2001 onder het bereik van Holleeder viel. IMCA Vastgoed, waar De Vlieger inmiddels weg is, zegt dat het geen zaken meer met Nieuwgraaf 114 zal doen.

Arcaton, tegenwoordig 100% van de Pluis Participatie Groep B.V., heeft dus een zakelijk geschilletje met Electric BV. Dat moet haast wel over de transactie van de Spuistraat gaan. Electric is opgeroepen te verschijnen bij rechtbank per annonce in het Parool modat zij geen bekende vestigingsadres heeft. Electric heeft inderdaad nogal gezworven de laatste jaren. Begon het bedrijf gewoon met vestigingsadres het hoofdkantoor van de IMCA Groep aan de Kingsfordweg 201, daarna verhuisde het door naar het adres van de Argo Media Groep in Nieuw Vennep. Hier was de tijdschriften- en krantenafdeling van De Vlieger gevestigd. Zeer recentelijk is Electric BV verhuisd naar een adres in Rotterdam, de Waalhaven N.z. 31 B.

Electric BV, heden ten dage nog steeds met meerdere (onbekende) aandeelhouders, wordt bestuurd door Janssen Intertrust B.V. dat op haar beurt weer wordt bestuurd door J.M. Janssen Holding B.V. die vervolgens weer valt onder Official Services Limited, gevestigd te Peterborough in het Verenigd Koninkrijk. Het spoor eindigt nu dus in de UK terwijl vorig jaar Electric nog viel onder Lowland Establishment te Liechtenstein. Ook Lowland is een trustkantoor van ene Jeroen Janssen. Janssen? Ja, deed al eerder zaken voor De Vlieger, bijvoorbeeld ook rondom de AirLib deal met Frankrijk.
Terwijl De Vlieger altijd zo stoer deed al zijn zaken transparant te regelen is er ondertussen rondom Spuistraat 199 een ondoorzichtig web gesponnen

21 Reacties op Nieuwe problemen voor Erik de Vlieger

 1. Hé guys.

  Ik zit al jaren niet meer in dat gebouw en de redenen waarom
  mijn gezin en ik hier niet aan herinnerd willen worden lijken me duidelijk. Trouwens volgens mij toen ik het eigendom had , heb ik
  mij meer dan redelijk opgesteld. Nu lijkt het me dat ik wel genoeg
  voor mijn kiezen heb gehad van het mooie establishment en zullen
  schepjes erboven op niet helemaal redelijk klinken.
  gegroet erik

 2. Erik,

  Kan je ook aangeven wanneer je dan uit Electric BV bent gestapt en naar wie de aandelen dan zijn gegaan? Electric heeft tot zeer recent alleen maar vestigingsadressen gehad waar jij rechtstreeks bij bent betrokken. Electric valt onder Janssen Holding, ook een oude bekende van je.

  Indien we er naast zitten graag enige toelichting Erik. Mag natuurlijk ook op de SPOK mail (spok(apestaartje)squat.net)

 3. Sinds dat ik door oom agent ben afgeperst om een verklaring te geven over allerlei lieden die mij wel of niet hebben afgeperst, moest ik
  uit alle bedrijven treden. Dat leek me beter want de druk van bankiers,gemeentes en ook t gezin was te groot. Overigens was ik in die tijd meer bezig met de luchtvaart en media bedrijven en niet met OG want een ieder kent mijn openbare mening over die bedrijfstak. Ik leidde 2800 mensen en vastgoed was in handen van het huidige management van Maeyveld(voormalig imca vastgoed.) Het belang van imca vastgoed was dus vanaf 20 maanden of zo buiten mijn gezichtsveld.Iedereen denkt maar dat ik alles wist en dat was mijn eigen schuld omdat ik altijd op de voorgrond treed. Anders dan die papegaai duikers want die zijn bang voor krakers en ik niet. Wel zou ik heel graag het eigendom terug willen hebben want ik zou daar graag nog mijn liefde :WILD fm willen vestigen met
  daarbij een grote ruimte om in de studio te chillen of zo. Voor de rest word ik kotsmisselijk van die lui die over elkaar heen vallen dat ik met boze mensen omga of omging en schaar ik die onder de jaloerze moralisten die alles neermaaien wat zn kop boven het gras steekt. Nederland zit vol met dat soort lulletjes.Ik sta nog steeds rechtop en ben helaas verhard. de ontruimingen van vandaag zijn trouwens amateuristisch ongecoördineerd verdedigd. Een generaal is nodig waar naar geluisterd wordt. Een olifant met watjes bekogelen noem ik dit. toedeloki erik. en niet geverifieerd.

 4. Trouwens. Stel dat ik afgeperst zou zijn !!!!! Ik heb nooit iemand de voet dwars gezet in dit pand. Sterker nog ik heb de krakers netjes behandeld (wat ze trouwens ook verdienden) . Daar hou ik van en niet vanwege angst voor krakers want de meeste zijn mij niet te extreem genoeg. men had mij wel eens een beetje steun mogen geven in plaats van afzeikers. Ik heb 4 kinderen die door een hel zijn gegaan omdat een één of andere justitiéle carierre jager (Donner genaamd) beloofd had aan de pastoor om die de Vlieger neer te zabelen. Niets heb ik gehoord. GAAAAAAAAAAAAAAp

 5. En toen was het stil. Ik zei het toch GAAAAAP !!!

 6. Ja hallo, Erik. Stilte voor de storm. Je hebt de vraag over Electric (aandelen verkocht?) nog niet willen beantwoorden. De vraag wie nu feitelijk eigenaar is van Spuistraat 199-215-217, Keizerrijk en de Wijdesteeg is daarmee ook nog niet beantwoord. Dat je niet meer in Imca (Maeyveld) zit is bekend, maar Electric was toch echt jouw BV… Arcaton is Pluis, maar Electric is wie?

 7. Zie de uitzending op Netwerk. Uitgezonden op maandag 17 juli, Nederland 1 (NCRV).
  Verdere info over programma staat op de site van Netwerk.

 8. Jij moet maar u zeggen tegen meneer de Vlieger.

 9. U zeggen? wat bedoel je?

 10. vriend van erik

  Ik zag eriks antwoord en constateerde de lafheid van de (haha) ideologische kraakbeweging die geen antwoord geven op vlieger zijn response.Het toont maar weer eens aan dat het allemaal niets is met de spokken,squatten en andere bangepoepertjes. Je moet de Vlieger de leiding geven bij jullie en dan maak je echt wat mee. Niet dat watterige gekeuvel.

 11. Hé guys.

  Ik zit al jaren niet meer in dat gebouw en de redenen waarom
  mijn gezin en ik hier niet aan herinnerd willen worden lijken me duidelijk. Trouwens volgens mij toen ik het eigendom had , heb ik
  mij meer dan redelijk opgesteld. Nu lijkt het me dat ik wel genoeg
  voor mijn kiezen heb gehad van het mooie establishment en zullen
  schepjes erboven op niet helemaal redelijk klinken.
  gegroet erik

 12. Erik,

  Kan je ook aangeven wanneer je dan uit Electric BV bent gestapt en naar wie de aandelen dan zijn gegaan? Electric heeft tot zeer recent alleen maar vestigingsadressen gehad waar jij rechtstreeks bij bent betrokken. Electric valt onder Janssen Holding, ook een oude bekende van je.

  Indien we er naast zitten graag enige toelichting Erik. Mag natuurlijk ook op de SPOK mail (spok(apestaartje)squat.net)

 13. Sinds dat ik door oom agent ben afgeperst om een verklaring te geven over allerlei lieden die mij wel of niet hebben afgeperst, moest ik
  uit alle bedrijven treden. Dat leek me beter want de druk van bankiers,gemeentes en ook t gezin was te groot. Overigens was ik in die tijd meer bezig met de luchtvaart en media bedrijven en niet met OG want een ieder kent mijn openbare mening over die bedrijfstak. Ik leidde 2800 mensen en vastgoed was in handen van het huidige management van Maeyveld(voormalig imca vastgoed.) Het belang van imca vastgoed was dus vanaf 20 maanden of zo buiten mijn gezichtsveld.Iedereen denkt maar dat ik alles wist en dat was mijn eigen schuld omdat ik altijd op de voorgrond treed. Anders dan die papegaai duikers want die zijn bang voor krakers en ik niet. Wel zou ik heel graag het eigendom terug willen hebben want ik zou daar graag nog mijn liefde :WILD fm willen vestigen met
  daarbij een grote ruimte om in de studio te chillen of zo. Voor de rest word ik kotsmisselijk van die lui die over elkaar heen vallen dat ik met boze mensen omga of omging en schaar ik die onder de jaloerze moralisten die alles neermaaien wat zn kop boven het gras steekt. Nederland zit vol met dat soort lulletjes.Ik sta nog steeds rechtop en ben helaas verhard. de ontruimingen van vandaag zijn trouwens amateuristisch ongecoördineerd verdedigd. Een generaal is nodig waar naar geluisterd wordt. Een olifant met watjes bekogelen noem ik dit. toedeloki erik. en niet geverifieerd.

 14. Trouwens. Stel dat ik afgeperst zou zijn !!!!! Ik heb nooit iemand de voet dwars gezet in dit pand. Sterker nog ik heb de krakers netjes behandeld (wat ze trouwens ook verdienden) . Daar hou ik van en niet vanwege angst voor krakers want de meeste zijn mij niet te extreem genoeg. men had mij wel eens een beetje steun mogen geven in plaats van afzeikers. Ik heb 4 kinderen die door een hel zijn gegaan omdat een één of andere justitiéle carierre jager (Donner genaamd) beloofd had aan de pastoor om die de Vlieger neer te zabelen. Niets heb ik gehoord. GAAAAAAAAAAAAAAp

 15. En toen was het stil. Ik zei het toch GAAAAAP !!!

 16. Ja hallo, Erik. Stilte voor de storm. Je hebt de vraag over Electric (aandelen verkocht?) nog niet willen beantwoorden. De vraag wie nu feitelijk eigenaar is van Spuistraat 199-215-217, Keizerrijk en de Wijdesteeg is daarmee ook nog niet beantwoord. Dat je niet meer in Imca (Maeyveld) zit is bekend, maar Electric was toch echt jouw BV… Arcaton is Pluis, maar Electric is wie?

 17. Zie de uitzending op Netwerk. Uitgezonden op maandag 17 juli, Nederland 1 (NCRV).
  Verdere info over programma staat op de site van Netwerk.

 18. Jij moet maar u zeggen tegen meneer de Vlieger.

 19. U zeggen? wat bedoel je?

 20. Het is toch wat dat deze man uiteindelijk nergens voor veroordeeld is. Wiki

 21. vriend van erik

  Ik zag eriks antwoord en constateerde de lafheid van de (haha) ideologische kraakbeweging die geen antwoord geven op vlieger zijn response.Het toont maar weer eens aan dat het allemaal niets is met de spokken,squatten en andere bangepoepertjes. Je moet de Vlieger de leiding geven bij jullie en dan maak je echt wat mee. Niet dat watterige gekeuvel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload