Nieuwe problemen voor Erik de Vlieger

Erik De Vlieger, nog steeds onder druk van justitie nav de (vermeende?) afpersing rondom de Spuistraat deal wordt met betrekking tot diezelfde Spuistraat opnieuw met problemen geconfronteerd.
Per de op 7 juni jl uitgebrachte dagvaarding moet zijn Electric BV, eigenaar van de o.a. het sinds 1983 gekraakte Spuistraat 199 zich op 13 september 2006 bij de rechter vervoegen op verzoek van voormalig zakenpartner Arcaton BV. Deze laatste claimt een vordering van twv 691.248 euro.

Arcaton BV, in 2001 samen gevormd door Hans Pluis en IMCA Vastgoed van De Vlieger, kocht in 2001 de Spuistraat 199 van Kess Corporation N.V., een schimmig bedrijf van Niek Sandmann. Voorheen participeerde ook Klaas Hummel tijdelijk in Arcaton. In hetzelfde jaar wordt het pand doorverkocht aan Electric BV van De Vlieger.
Ondertussen verleend Challenge Properties B.V. van Dennis Panday nog een hypotheek op de panden en laat De Vlieger een ander bedrijf, Nieuwgraaf Holding BV, in Electric participeren. De Vlieger heeft altijd ontkent op de hoogte te zijn geweest dat Nieuwgraaf een BV van Willem Holleeder was, De Vlieger had contact met Willem Endstra over Nieuwgraaf dus De Vlieger dacht alleen dat hij zaken deed met Endstra. De NRC van april 2005 hierover: Naar nu blijkt namen De Vliegers IMCA Vastgoed en een bedrijf waaraan Holleeder was verbonden (Nieuwgraaf 114 Holding BV) in 2001 samen deel in een ander vastgoedbedrijf. Dit bedrijf, Electric BV, kocht dat jaar voor 6,9 miljoen gulden panden in de hoofdstad. Ook investeerde De Vlieger in 2001 met Nieuwgraaf 114 als partner in het Amsterdamse café Raffles. De uitbater van dat café, Hugo Fernandez, heeft in 2002 aangifte gedaan van afpersing. Hij noemde tegen de politie de band van De Vlieger met Holleeder. De Vlieger vindt dit laster en zegt niet te hebben geweten dat Nieuwgraaf 114 in 2001 onder het bereik van Holleeder viel. IMCA Vastgoed, waar De Vlieger inmiddels weg is, zegt dat het geen zaken meer met Nieuwgraaf 114 zal doen.

Arcaton, tegenwoordig 100% van de Pluis Participatie Groep B.V., heeft dus een zakelijk geschilletje met Electric BV. Dat moet haast wel over de transactie van de Spuistraat gaan. Electric is opgeroepen te verschijnen bij rechtbank per annonce in het Parool modat zij geen bekende vestigingsadres heeft. Electric heeft inderdaad nogal gezworven de laatste jaren. Begon het bedrijf gewoon met vestigingsadres het hoofdkantoor van de IMCA Groep aan de Kingsfordweg 201, daarna verhuisde het door naar het adres van de Argo Media Groep in Nieuw Vennep. Hier was de tijdschriften- en krantenafdeling van De Vlieger gevestigd. Zeer recentelijk is Electric BV verhuisd naar een adres in Rotterdam, de Waalhaven N.z. 31 B.

Electric BV, heden ten dage nog steeds met meerdere (onbekende) aandeelhouders, wordt bestuurd door Janssen Intertrust B.V. dat op haar beurt weer wordt bestuurd door J.M. Janssen Holding B.V. die vervolgens weer valt onder Official Services Limited, gevestigd te Peterborough in het Verenigd Koninkrijk. Het spoor eindigt nu dus in de UK terwijl vorig jaar Electric nog viel onder Lowland Establishment te Liechtenstein. Ook Lowland is een trustkantoor van ene Jeroen Janssen. Janssen? Ja, deed al eerder zaken voor De Vlieger, bijvoorbeeld ook rondom de AirLib deal met Frankrijk.
Terwijl De Vlieger altijd zo stoer deed al zijn zaken transparant te regelen is er ondertussen rondom Spuistraat 199 een ondoorzichtig web gesponnen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload