Ongewenst verhuurgedrag in Amsterdam neemt toe

Vandaag publiceerde het Amsterdamse Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag een persbericht over het zojuist uitgebrachte jaarverslag 2005 (pdf). Er wordt opnieuw een toename geconstateerd in het aantal meldingen over intimiderende verhuurders wat veelal plaatsvindt indien de huurder iets wil doen aan de te hoge huurprijs of wanneer de eigenaar ivm splitsing van het pand de verhuurde etages leeg wil hebben. Gaat lekker hier in Amsterdam.

2 Reacties op Ongewenst verhuurgedrag in Amsterdam neemt toe

 1. ik heb ook problemen met mijn huisbaas. ik woon in amsterdam zuidoost. op het eerste gezicht leek het te perfect voor woorden; een maisonette woning, 2 kamers, hele nieuwe keuken en grote badkamer, toilet… 2 verdiepingen. en mijn huisbaas heeft zijn kantoor beneden, dus hij zou wel af en toe aanwezig zijn.

  tot een aantal maanden geleden. hij heeft toen 3 weken lang in zijn kantoor geslapen en dus uitgebreid gebruik gemaakt van toilet, keuken en badkamer, terwijl ik en mijn ex dit voor onszelf zouden hebben. en daar kwam ook nog eens bij dat hij tegen ONS ging zitten klagen dat we de keuken en badkamer schoon moesten maken. wat dacht hij wel niet? hij was vaker daar dan ons, en dan moeten WIJ dat doen? slaventijd is voorbij dacht ik zo.

  aantal weken terug was mijn ex een aantal weken uit huis voor prive zaken en toen heeft mijn huisbaas brieven van mijn ex achtergehouden voor ons, omdat hij die wilde “bespreken”. ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij niks met onze post te maken heeft en dat dat hartstikke illegaal is.

  natuurlijk kunnen we niet zeggen wat we willen want hij zet ons zo uit huis. maar ik snap niet hoe hij het lef heeft …

 2. ik heb ook problemen met mijn huisbaas. ik woon in amsterdam zuidoost. op het eerste gezicht leek het te perfect voor woorden; een maisonette woning, 2 kamers, hele nieuwe keuken en grote badkamer, toilet… 2 verdiepingen. en mijn huisbaas heeft zijn kantoor beneden, dus hij zou wel af en toe aanwezig zijn.

  tot een aantal maanden geleden. hij heeft toen 3 weken lang in zijn kantoor geslapen en dus uitgebreid gebruik gemaakt van toilet, keuken en badkamer, terwijl ik en mijn ex dit voor onszelf zouden hebben. en daar kwam ook nog eens bij dat hij tegen ONS ging zitten klagen dat we de keuken en badkamer schoon moesten maken. wat dacht hij wel niet? hij was vaker daar dan ons, en dan moeten WIJ dat doen? slaventijd is voorbij dacht ik zo.

  aantal weken terug was mijn ex een aantal weken uit huis voor prive zaken en toen heeft mijn huisbaas brieven van mijn ex achtergehouden voor ons, omdat hij die wilde “bespreken”. ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij niks met onze post te maken heeft en dat dat hartstikke illegaal is.

  natuurlijk kunnen we niet zeggen wat we willen want hij zet ons zo uit huis. maar ik snap niet hoe hij het lef heeft …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>