Oliedom

John Deuss is weer in het nieuws. Hij wordt verdacht van grootschalige belastingfraude en illegaal bankieren via zijn First Curaçao International Bank (FCIB). Deze FCIB heeft geen bankvergunning van De Nederlandse bank zodat bankieren in Nederland per definitie illegaal is. De FIOD-ECD heeft begin september invallen gedaan in zijn kantoren en kasteel in Berg en Dal.

Wie was Deuss ook alweer? Als je via google zoekt komt met stip op nummer één een link naar het SPOK. In 1988 publiceerde het SPOK een zwartboek over de beruchte speculant Jacob Koos Leutscher, bekend van de Exota affaire en het op grote schaal opkopen van kraakpanden door heel Nederland om vervolgens jarenlang te procederen. Dat procederen was tevens een hobby van deze rechtse libertarier. In dit zwartboek ging één hoofdstuk over de JOC Oil affaire. Deze blijkt in Nederland helemaal vergeten, Google komt met 2 hits; ook allebei van de SPOK site.

Een mooi overzichtsartikel over Deuss is in 2004 gepubliceerd in de Mid Ocean News. Banden met CIA agenten en andere spionnen, links naar de Iran-Contra Gate en andere geheimzinnige complotten komen ook op bizniz.blog aan de orde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload