Wie durft van Holleeder te kopen?

Op zes november wordt de Roompotstraat 1 executoriaal geveild. Roompotstraat 1? Volgens het veilingboekje “WOONHUIS, bestaande uit een benedenwoning en 2 afzonderlijke bovenwoningen
in gebruik bij eigenaar, danwel zonder toestemming in gebruik bij derden”. Goh, ook nog gekraakt? Zal wel iets anders mee aan de hand zijn. Maar was er niet iets met dat adres? Was daar niet iets mee? Ach, een bordeel dat in het verleden toebehoorde aan Cor van Hout en dat later in handen kwam van Willem Holleeder. Weer later werd het beheer overgedragen aan Jos van der Meer. Meer over deze Van der Meer via de onvolprezen site van de Kleintje Muurkrant.
En nu dan de executoriale veiling. De tent is sinds vorig jaar gesloten, evenals die andere tent van Van der Meer in Amsterdam, aan de Nic. Witsenkade 38. Dat is een zeer mooi decoratief monumentaal pand, maar staat helaas weg te rotten zodat Stadsdeel Centrum dit jaar een aanschrijving heeft uitgebracht.

Van der Meer mag het beheer van die Roompotstraat dan wel hebben overgenomen, het is zeer aannemelijk dat Holleeder met zijn geld nog wel in dat bordeel, eerst Satyricom en daarna de MayFair genoemd, heeft zitten. Wie biedt?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload