RVG Woningen nieuwe eigenaar Bakker-panden

Op 30 oktober jl zouden de zogenaamde Bakker-panden in de Amsterdamse Pijp geveild worden nadat projectontwikkelaar Gerard Bakker de moed had opgegeven. Hij wilde de panden met 64 betaalbare sociale huurwoningen samenvoegen tot ca. 32 dure koopappartementen maar vanwege georganiseerd verzet van de (laatste) huurders heeft hij zijn plan niet kunnen realiseren. Enkele dagen voor de veiling heeft hij de panden verkocht zodat er dus niet meer werd geveild.

De nieuwe eigenaar schijnt RVG Woningen uit Oosterbeek te zijn. Deze grote ontwikkelaar is eigendom van onder andere Theo Jansen, Herman Veenendaal en Mehmet Faruk Kinran, allemaal uit de omgeving van Arnhem.
Veenendaal is bekend als voormalig spits van voetbalclub Vitesse en zit daar ook in het bestuur. Nadat Vitesse enkele jaren geleden na malversaties een financieel probleem kreeg met de FIOD sprongen Jansen en Veenendaal met ettelijke miljoenen bij om de club te redden. Heel sportief.
RVG, dat staat voor de Rozendaalse Vastgoed Groep, is al langer actief in Amsterdam. Zo renoveren ze op dit moment voor woningbouwvereniging Eigen Haard enkele panden op de Looiersgracht en zijn ze zakelijk betrokken bij het gekraakte Ruyschstraat 32 van Wemi BV. Daarnaast hebben ze ook met Capital Investments van Jorgen Bakker zaken gedaan op de Willemsparkweg.
Op drie augustus 2006 hebben zij nog voor € 9.875.000 een aantal panden op de Lijnbaansgracht 241-242, Leidseplein 12 (pand van Boom Chicago) en Korte Leidsedwarsstraat 18-20 (pand Jimmy Woo Lounge) verkocht aan Harry Tseng en Michael van Bruggen, de zakenpartners van David Beesemer. Ronny Rosenbaum en zijn zoon Alain Rosenbaum (broer van Loraine Rosenbaum, David Beesemer’s vrouw) staan vermeld in de hypotheekakte bij de FGH Bank voor die panden.

Zouden ze deze bij 10 miljoen nu in de Bakker panden hebben geinvesteerd? Omdat de transactie na een week nog niet is ingeschreven bij het kadaster lijkt het er meer op dat de panden op naam blijven staan van Rasto BV (lees: GW Bakker) en dat RVG alleen het economisch eigendom heeft gekocht. Als dat het geval is blijft Bakker betrokken bij de panden.

RVG heeft de huurders en hun bescherming hoog in het vaandel staan. Ze ponden dan wel alles uit wat ze in handen krijgen maar: “Elke huurwoning die vrij komt, wordt verkocht aan een particulier. Voor bestaande huurders blijven de contracten en regels ten tijde van de overname gewoon van kracht. Verder mogen ze zo lang als ze willen blijven huren. Het is wel zo dat een speciaal aanbod om met een bepaalde korting te kunnen kopen niet onbeperkt geldig blijft.” En dit is ook nog een mooie van hun website: “De bewoners zijn voor RGV Woningen van groot belang en zij vindt dan ook dat bestaande rechten van de huurders gehandhaafd moeten blijven. Bewoners mogen er niet in wooncomfort op achteruit gaan als RVG Woningen betrokken wordt bij de overname van hun gebouw. In tegendeel zelfs, RVGW wil dat comfort graag verhogen.”

En nu is het dus even afwachten op de plannen van RVG.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload