Het blijft gokken

Berichtten wij vorige week over nieuwe eigenaar RVG Woningen van de zogenaamde GW Bakker panden in de Amsterdamse wijk De Pijp, vandaag staat er in de Volkskrant een bericht over de directeur van die club, Theo Jansen. Naast activiteiten in het vastgoed heeft Jansen zich met zijn Rozendaalse Vastgoed Groep ook ingekocht in de gokwereld.

De European Wireless Lottery Holding (EWLH) ontwikkelde het spel Sevens in 2001 voor de Staatsloterij. Nadat alle contracten al getekend waren en het mobiele telefoonspelletje bijna was gelanceerd, verbood toenmalig minister Donner van Justitie het spel. Sevens zou gokverslaving veroorzaken.

Jansen, als directeur en aandeelhouder van EWLH claimt nu 100 miljoen (!) van het rijk.
Nee, Jansen en zijn zakenpartner, durfkapitalist en investeerder Marcel Boekhoorn willen echt de helft weggeven aan het goede doel. “Wij zijn geen geldwolven”, aldus Jansen.

Eerder dit jaar was er ook al ophef over de legale gokmafia met een heuse spionagezaak. Ook Jansen is in die kwestie ondervraagd omdat er volgens Joop Wijn van Financien een verband bestaat tussen de spionage van de Nationale Postcode Loterij door de Staatsloterij en de EWLH.

De Bakker panden in de Henrick de Keijserstraat zijn overigens tot op vandaag, 17 november, niet op naam van RVG overgeschreven bij het kadaster, op papier is de eigenaar nog steeds Rasto BV van GW Bakker. Dat betekent dat ófwel de levering nog later plaats zal vinden vanwege nog onbekende ontbindende voorwaarden óf dat Bakker eigenaar blijft terwijl RVG de bouwplannen zal uitvoeren. Kunnen Theo Jansen of GW Bakker hier duidelijkheid over geven?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload