Peter Petersen’s foute vrinden

Op de krakenmaillijst is vandaag te lezen dat gisteren de Rozengracht 40 is gekraakt. Dit pand is een van de weinig overgebleven panden van het begin jaren ’90 zeer actieve huisjesmelkers duo Peter Schaefers en Fokko Scheurer, ook wel S&S Beheer. Destijds schrokken zij er niet voor terug om met knokploegen krakers uit hun panden te verwijderen. De honderden huurders vertelden allemaal hetzelfde verhaal: geen onderhoud uitvoeren en wel elk jaar de maximale huurverhoging vragen. Uiteindelijk liep de luchtballon leeg en trok hun financier, de kleine Spaar en voorschot bank te Surhuisterveen zich onder druk van De Nederlandsche Bank terug uit het vastgoed in de randstad. De panden werden verkocht, aan corporaties, grote beleggers en andere kleine particuliere huisbaasjes. In het vastgoed is hun rol sinds medio jaren ’90 uitgespeeld. Scheurer en Schaefers zijn zakelijk dan ook al lang uit elkaar en hebben beide nog maar enkele panden op naam.

Interessant is de verkopende makelaar van de Rozengracht. Op de ‘te koop’ borden, die er al enkele jaren hingen, staat nog Twisk Beheer vermeldt. Deze bestaat als zodanig niet meer, net alsdat de andere bedrijven van Peter Petersen plots een nieuwe naam hebben gekregen. Twisk Beheer heet nu Dutch Invest B.V. en Peter Petersen Beheer is gewijzigd in Pierremont B.V.. Waarom? Wel, dat lijkt toch met de zaak Holleeder te maken te hebben. Petersen deed vastgoed zaken met de vermoorde Kees Houtman en deed net voor de dood van Willem Endstra nog onroerend goed deals met hem. Volgens een anonieme getuige van justitie werd hij ondertussen ook door de groep-Holleeder onder druk gezet om de in de Amsterdamse onderwereld bekende sexclub te kopen aan de Roompotstraat, om het bordeel vervolgens weer af te staan aan Holleeder. Volgende week wordt dit pand geveild.
Dat hij wordt genoemd in de Endstra-tapes zal hem ook niet goed bekomen zijn. Maar in het Amsterdamse staat hij al jaren bekend als een penoze vastgoedboer. Een naam wijzigen veranderd daar niets aan Peter!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload