Het zakelijke einde van David Beesemer


Wonderboy David Beesemer is al veelvuldig lijdend onderwerp op deze blog geweest, veelal in relatie tot het gekraakte pand Lange Leidsedwarsstraat 35 maar natuurlijk ook vanwege diens voormalig partner Jan Dirk Paarlberg waarmee hij samen nog steeds verdachte is in de Holleeder zaak. Nadat hij een tijd geleden brak met Paarlberg heeft hij samen met o.a. schoonvader Ronnie Rosenbaum veel belegd in (horeca)vastgoed in de Leidsebuurt.
Dat hij opeens opdook als verdachte in de Holleeder zaak betekende plots een einde aan zijn zakelijke avonturen, hij werd neergezet als vastgoedmaffia en dan doen de banken tegenwoordig opeens lastig. Hij trok hij zich terug uit zijn BV’s zoals de Amsterdamse Jockeyclub en Rembrandtplein Monumenten Beheer B.V., Michael van Bruggen voerde vervolgens met Harry Woei-Gin Tseng de directie.
Beesemer heeft op eigen naam nog maar een paar andere panden, natuurlijk zijn villa aan de Apollolaan, nog een blok in de Lange Leidse, drie woningen in Amstelveen en een appartement in Buitenveldert, Henkenshage 2 F. En in die woning uit zijn kleine vastgoedportefeuille treft de politie een heel wapenarsenaal aan. Het lijkt erop dat dit het definitieve einde betekent van David Beesemer. In de Telegraaf noemen de buren de bewuste woning een ‘doorgangshuis’. Klinkt niet als normale verhuur. Toeval dat Beesemer zo’n huurder heeft?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload