Het zakelijke einde van David Beesemer


Wonderboy David Beesemer is al veelvuldig lijdend onderwerp op deze blog geweest, veelal in relatie tot het gekraakte pand Lange Leidsedwarsstraat 35 maar natuurlijk ook vanwege diens voormalig partner Jan Dirk Paarlberg waarmee hij samen nog steeds verdachte is in de Holleeder zaak. Nadat hij een tijd geleden brak met Paarlberg heeft hij samen met o.a. schoonvader Ronnie Rosenbaum veel belegd in (horeca)vastgoed in de Leidsebuurt.
Dat hij opeens opdook als verdachte in de Holleeder zaak betekende plots een einde aan zijn zakelijke avonturen, hij werd neergezet als vastgoedmaffia en dan doen de banken tegenwoordig opeens lastig. Hij trok hij zich terug uit zijn BV’s zoals de Amsterdamse Jockeyclub en Rembrandtplein Monumenten Beheer B.V., Michael van Bruggen voerde vervolgens met Harry Woei-Gin Tseng de directie.
Beesemer heeft op eigen naam nog maar een paar andere panden, natuurlijk zijn villa aan de Apollolaan, nog een blok in de Lange Leidse, drie woningen in Amstelveen en een appartement in Buitenveldert, Henkenshage 2 F. En in die woning uit zijn kleine vastgoedportefeuille treft de politie een heel wapenarsenaal aan. Het lijkt erop dat dit het definitieve einde betekent van David Beesemer. In de Telegraaf noemen de buren de bewuste woning een ‘doorgangshuis’. Klinkt niet als normale verhuur. Toeval dat Beesemer zo’n huurder heeft?

16 Reacties op Het zakelijke einde van David Beesemer

 1. Bonafide?

  David Beesemer berichtte gisteren op AT-5 -waar hij te zien was in zijn woonkamer terwijl hij aandachtig het Parool aan het lezen was- dat hij he-le-maal niets wist van de verhuurder die zijn woninkje aan de Henkenshage 2F in Buitenveldert verhuurde.

  Beesemer wist wel dat het ging om een bureau met een vergunning van de gemeente. Een vergunning voor een bureau betekent echter nog niet dat ze bonafide zijn, neem nu Direct Wonen die regelmatig wordt genoemd door boze huurders. En laatst noch € 14.433,70 woekerhuur aan een huurder moest terugbetalen. Direct Wonen heeft ook gewoon een vergunning.

  Ook de World Wide Rentals van Beesemers woninkje vraagt geen malse prijzen. Bij zulke gruwelijke prijzen voor de aangeboden huurwoningen hoort vast ook een enorme commissie. En als die commissie nou telkens een maand huur is en de tijdelijke bewoners blijven maar kort dan vang je dus heel vaak zo’n “maandje” bemiddelingskosten. En zal dat best verdienen.

  Beesemer weet natuurlijk ook niet dat het winkelje van World Wide Rentals aan de Maasstraat 105 huis eigendom is van Prosperity Developers B.V. aan de Johan Huizingalaan 124 te Amsterdam. Prosperity wordt gerund door Jorgen Bakker en George van der Vlugt – samen ook wel bekend als Capital Investments. Ook wel bekend bij het Stadsdeel Centrum vanwege een lopend BIBOB-onderzoek.

  Dus ja, wat is hier bonafide?

  We kunnen wel roepen dat bona-fide verhuur eigenlijk een vast huurcontract volgens de wet zou behoren te zijn. Nou ja, gewoon verhuur aan mensen die blijven in een buurt en niet de ene na de andere vage ex-pat, waar de buurtbewoners van gruwen. Maar ja dan kunnen we net zo goed vaststellen dat er bij Beseemer aan de Apollolaan er ook geen cameratoezicht is terwijl daar wel de meeste moorden gepleegd worden.

 2. In het papieren Parool van maandag 26 februari 2007 op pagina 2 konden wij lezen dat Beesemers vergunningen door de Gemeente Amsterdam worden afgewezen op grond van wet BIBOB. Beesemer in het interview: “Ik wordt niet integer geacht”.

 3. Historische panden zouden niet gekraakt moeten worden. HEt is de zaak van de Monumentenzorg om deze vastgoed objecten te bewaken en en te hestellen.

  Het is een goede zaak dat er ondernemers zijn zoals MICHAEL VAN BRUGGEN die zich inspannen voor de verbetering van de staat van historische panden.

 4. Het is jammer om te constateren dat iedereen die zich inspant om te investeren in vervallen kraakpanden op deze site zo slecht wordt afgeschilderd. Het is een erg eenzijdige en niet objectieve journalistiek.

  Kraken van panden is een goed zaak als panden lange tijd leeg staan en dus geen functie meer dienen. Als investeerders een gekraakt monument willen restaureren moet de kraakbeweging inzien dat dit een goede zaak dient.

  Michael van Bruggen zette zich veelvuldig in om historische panden weer in ere te herstellen. Helaas werden deze ambiteuze plannen vaak gedwarsboomd door de kraakbeweging. Helaas zijn er steeds minder mensen die zoals Michael van Bruggen nog durven te investeren in dit soort risicovolle projecten.

  Michael van Bruggen is een gedreven persoon die streeft naar het realiseren van bijzonder onroerend goed. Een ieder die de stad een warm hard toedraagd, dus ook de kraakbeweging, zal dit moeten respecteren.

 5. IS NIET WAAAAAAR!
  ONZIN

 6. Zo voelt het blijkbaar als je je billen brand aan de amsterdamse vastgoedmaffia, en al je zakelijke connecties van je weg vluchten om zelf uit de spotlights te blijven. ‘Je kan merken dat het allemaal opportunisme is geweest.’ Erg ontnuchterend.

 7. Advocaat Geert-Jan Knoops zegt: ‘Mijn cliënt (Beesemer) zal geen
  schadevergoeding eisen. Hij wil terugkeren als zakenman in het vastgoed.’
  Maar is Beesemer ooit opgehouden zaken te doen in vastgoed? Dat je geen
  geld van de bank krijgt betekent niet alles…

  In april 2006 worden Beesemers bestuursfuncties in B.V. Exploitatie
  Maatschappij Gersteland, Rembrandtplein Monumenten Beheer B.V. en De
  Amsterdamse Jockeyclub B.V. overgenomen door Harry Woe-Gin Tseng, sinds
  1998 zakenpartner van de schoonvader van David Beesemer, Ronny Rosenbaum.
  Rosenbaum en Tseng besturen onder andere Baily Beheer BVBA (voorheen The
  RJB Group of Companies) en Michael van Bruggen bestuurt de B.V.’s die hij
  samen met Beesemer heeft opgericht nu met Tseng. Ook de 27-jarige zoon van
  Rosenbaum, Alain, heeft een aantal bestuursfuncties in verschillende
  B.V.’s van Beesemer overgenomen (Investore Germany B.V., NSG B.V., A-1
  Retail Germany). Daarnaast zijn Alain Rosenbaum en David Beesemer op eigen
  naam eigenaar van de panden aan de Lange Leidsedwarsstraat 37 tot 45.

  Het vierspan Michael van Bruggen, Harry Tseng, Alain Rosenbaum en Ronny
  Rosenbaum heeft inmiddels alweer een aantal nieuwe B.V.’s opgericht,
  waaronder Richebourg Vastgoed B.V., Square Monumenten B.V. en Square
  Properties B.V. Deze B.V.’s houden zich onder andere bezig met
  vastgoedhandel in de Leidsebuurt. Zo kochten Square Monumenten B.V. en
  Square Properties B.V. Leidseplein 12 (Boom Chicago Theater), Korte
  Leidsedwarsstraat 18 (Jimmy Woo) en 45 (Suzy Wong) en Lijnbaansgracht 242.

  Alle B.V.’s die worden bestuurd door Michael van Bruggen en Harry Tseng
  zijn op 1 december 2006 verhuisd van de Nieuwe Kalfjeslaan 25 in
  Amstelveen naar Villa Roelvink, Honthorststraat 9 in Amsterdam. Op dit
  adres staan ook de vele B.V.’s van Ronny Rosenbaum geregistreerd.

  Johan Willem Eenink, reeds gesignalered bij Zolor Investiments sinds
  oktober 2006, is ook nu betrokken bij The RJB Group of Companies, Square
  Monumenten B.V., Square Properties B.V. en Richebourg Vastgoed B.V.

  Beesemer heeft tot nu toe geen tijd gehad om appels te verkopen op de
  markt, nu hij het te druk heeft zijn toekomst uit te stippelen samen met
  mensen als Harry Tseng, Johan Eenink en Ronny Rosenbaum. Er staat nog een
  leuk pandje in de Leidsebuurt te wachten op een investeerder die het wil
  renoveren… En hoe gaat het eigenlijk met Michael Van Bruggen? Draait hij
  nog mee, gezien zijn recente vertrek uit Richebourg Vastgoed B.V.?

 8. Jullie gaan van iets uit wat nergens op slaat. Ik vind het helemaal niet relevante informatie en het klopt ook niet. Ik vind dat jullie openbaar een excuus moeten maken aan de Heer Beesemer. Want wat jullie hier beweren – is zoals vele weten, totale onzin.

  [Maar wie is u dan…? red.]

 9. David Beesemer is een keurige, spontante, betrouwbare zakenman.
  Ik wijs u erop dat u openbaar een excuus moet maken aan de Heer Beesemer, en wel per direct.

 10. Beesemer is gewoon een crimineel. Hij krijgt priveles van dick vrij en consorten en is een graag geziene gast op kickboxgala`s.
  Als “schone” handelaar laat je je niet in met dit soort type mensen

 11. Bonafide?

  David Beesemer berichtte gisteren op AT-5 -waar hij te zien was in zijn woonkamer terwijl hij aandachtig het Parool aan het lezen was- dat hij he-le-maal niets wist van de verhuurder die zijn woninkje aan de Henkenshage 2F in Buitenveldert verhuurde.

  Beesemer wist wel dat het ging om een bureau met een vergunning van de gemeente. Een vergunning voor een bureau betekent echter nog niet dat ze bonafide zijn, neem nu Direct Wonen die regelmatig wordt genoemd door boze huurders. En laatst noch € 14.433,70 woekerhuur aan een huurder moest terugbetalen. Direct Wonen heeft ook gewoon een vergunning.

  Ook de World Wide Rentals van Beesemers woninkje vraagt geen malse prijzen. Bij zulke gruwelijke prijzen voor de aangeboden huurwoningen hoort vast ook een enorme commissie. En als die commissie nou telkens een maand huur is en de tijdelijke bewoners blijven maar kort dan vang je dus heel vaak zo’n “maandje” bemiddelingskosten. En zal dat best verdienen.

  Beesemer weet natuurlijk ook niet dat het winkelje van World Wide Rentals aan de Maasstraat 105 huis eigendom is van Prosperity Developers B.V. aan de Johan Huizingalaan 124 te Amsterdam. Prosperity wordt gerund door Jorgen Bakker en George van der Vlugt – samen ook wel bekend als Capital Investments. Ook wel bekend bij het Stadsdeel Centrum vanwege een lopend BIBOB-onderzoek.

  Dus ja, wat is hier bonafide?

  We kunnen wel roepen dat bona-fide verhuur eigenlijk een vast huurcontract volgens de wet zou behoren te zijn. Nou ja, gewoon verhuur aan mensen die blijven in een buurt en niet de ene na de andere vage ex-pat, waar de buurtbewoners van gruwen. Maar ja dan kunnen we net zo goed vaststellen dat er bij Beseemer aan de Apollolaan er ook geen cameratoezicht is terwijl daar wel de meeste moorden gepleegd worden.

 12. In het papieren Parool van maandag 26 februari 2007 op pagina 2 konden wij lezen dat Beesemers vergunningen door de Gemeente Amsterdam worden afgewezen op grond van wet BIBOB. Beesemer in het interview: “Ik wordt niet integer geacht”.

 13. Het is jammer om te constateren dat iedereen die zich inspant om te investeren in vervallen kraakpanden op deze site zo slecht wordt afgeschilderd. Het is een erg eenzijdige en niet objectieve journalistiek.

  Kraken van panden is een goed zaak als panden lange tijd leeg staan en dus geen functie meer dienen. Als investeerders een gekraakt monument willen restaureren moet de kraakbeweging inzien dat dit een goede zaak dient.

  Michael van Bruggen zette zich veelvuldig in om historische panden weer in ere te herstellen. Helaas werden deze ambiteuze plannen vaak gedwarsboomd door de kraakbeweging. Helaas zijn er steeds minder mensen die zoals Michael van Bruggen nog durven te investeren in dit soort risicovolle projecten.

  Michael van Bruggen is een gedreven persoon die streeft naar het realiseren van bijzonder onroerend goed. Een ieder die de stad een warm hard toedraagd, dus ook de kraakbeweging, zal dit moeten respecteren.

 14. Zo voelt het blijkbaar als je je billen brand aan de amsterdamse vastgoedmaffia, en al je zakelijke connecties van je weg vluchten om zelf uit de spotlights te blijven. ‘Je kan merken dat het allemaal opportunisme is geweest.’ Erg ontnuchterend.

 15. Advocaat Geert-Jan Knoops zegt: ‘Mijn cliënt (Beesemer) zal geen
  schadevergoeding eisen. Hij wil terugkeren als zakenman in het vastgoed.’
  Maar is Beesemer ooit opgehouden zaken te doen in vastgoed? Dat je geen
  geld van de bank krijgt betekent niet alles…

  In april 2006 worden Beesemers bestuursfuncties in B.V. Exploitatie
  Maatschappij Gersteland, Rembrandtplein Monumenten Beheer B.V. en De
  Amsterdamse Jockeyclub B.V. overgenomen door Harry Woe-Gin Tseng, sinds
  1998 zakenpartner van de schoonvader van David Beesemer, Ronny Rosenbaum.
  Rosenbaum en Tseng besturen onder andere Baily Beheer BVBA (voorheen The
  RJB Group of Companies) en Michael van Bruggen bestuurt de B.V.’s die hij
  samen met Beesemer heeft opgericht nu met Tseng. Ook de 27-jarige zoon van
  Rosenbaum, Alain, heeft een aantal bestuursfuncties in verschillende
  B.V.’s van Beesemer overgenomen (Investore Germany B.V., NSG B.V., A-1
  Retail Germany). Daarnaast zijn Alain Rosenbaum en David Beesemer op eigen
  naam eigenaar van de panden aan de Lange Leidsedwarsstraat 37 tot 45.

  Het vierspan Michael van Bruggen, Harry Tseng, Alain Rosenbaum en Ronny
  Rosenbaum heeft inmiddels alweer een aantal nieuwe B.V.’s opgericht,
  waaronder Richebourg Vastgoed B.V., Square Monumenten B.V. en Square
  Properties B.V. Deze B.V.’s houden zich onder andere bezig met
  vastgoedhandel in de Leidsebuurt. Zo kochten Square Monumenten B.V. en
  Square Properties B.V. Leidseplein 12 (Boom Chicago Theater), Korte
  Leidsedwarsstraat 18 (Jimmy Woo) en 45 (Suzy Wong) en Lijnbaansgracht 242.

  Alle B.V.’s die worden bestuurd door Michael van Bruggen en Harry Tseng
  zijn op 1 december 2006 verhuisd van de Nieuwe Kalfjeslaan 25 in
  Amstelveen naar Villa Roelvink, Honthorststraat 9 in Amsterdam. Op dit
  adres staan ook de vele B.V.’s van Ronny Rosenbaum geregistreerd.

  Johan Willem Eenink, reeds gesignalered bij Zolor Investiments sinds
  oktober 2006, is ook nu betrokken bij The RJB Group of Companies, Square
  Monumenten B.V., Square Properties B.V. en Richebourg Vastgoed B.V.

  Beesemer heeft tot nu toe geen tijd gehad om appels te verkopen op de
  markt, nu hij het te druk heeft zijn toekomst uit te stippelen samen met
  mensen als Harry Tseng, Johan Eenink en Ronny Rosenbaum. Er staat nog een
  leuk pandje in de Leidsebuurt te wachten op een investeerder die het wil
  renoveren… En hoe gaat het eigenlijk met Michael Van Bruggen? Draait hij
  nog mee, gezien zijn recente vertrek uit Richebourg Vastgoed B.V.?

 16. Jullie gaan van iets uit wat nergens op slaat. Ik vind het helemaal niet relevante informatie en het klopt ook niet. Ik vind dat jullie openbaar een excuus moeten maken aan de Heer Beesemer. Want wat jullie hier beweren – is zoals vele weten, totale onzin.

  [Maar wie is u dan…? red.]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload