O.M. verkoopt crimineel vastgoed: Cassius Vastgoed

Binnenkort begint het Openbaar Ministerie een proefproces om vastgoed te ontnemen van criminelen die niet helder kunnen uitleggen met welk geld zij hun panden hebben aangekocht. Het O.M. wil natuurlijk niet zeggen over welke eigenaar het gaat maar wel dat deze eigenaar panden in de Amsterdamse binnenstad bezit. Tsja, daar zijn er nogal wat van. Maar we hebben wel een idee.

Al vaker hebben we hier op de blog aandacht besteedt aan Cassius Vastgoed. Een beleggingsvehikel van de later geliquideerde advocaat Evert Hingst. Stroman Andy Groenewoud werd als directeur benoemd en via Roger Horn van onder andere CC Faas Vastgoed werden enkele panden aangekocht met drugsgeld vermoedelijk afkomstig van de erfenis van de ook geliquideerde Michael Vane. Kraakgroep De Pijp heeft veel actie gevoerd rondom het toen leegstaande en later gekraakte pand Van Ostadestraat 137. Hoewel het de politie duidelijk was dat het om maffia ging stuurde zij toch enkele keren de M.E. op de krakers af om het eigendomsrecht van Cassius te waarborgen. Grappig als we het volgende erbij halen.

Nu wil het toeval (?) dat precies een dag voordat in de media het nieuws verschijnt dat politie en justitie panden van criminelen willen afpakken en verkopen het O.M. strafrechterlijk beslag heeft gelegd op de bezittingen van eerder genoemde Cassius Vastgoed met als doel deze binnenkort executoriaal te verkopen. Dan lijkt het er toch op dat deze akte (pdf) aan de basis ligt van het bericht in de media. Lees dit maar eens uit de akte:
“Geschiedende deze inbeslagneming ter verzekering der vordering die
requirant heeft terzake van gepleegde strafbare feiten en/of wederechtelijk
verkregen voordeel; zullende na overgang van het beslag in een executoriaal
beslag de verkoop van het in beslag genomen registergoed geschieden
ten overstaan van een daartoe bevoegd notaris;”

Duidelijk toch?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload