Peter Petersen’s einde

Al eerder schonken wij enige aandacht aan Peter Petersen die op 3 maart jl. werd afgeknald in Bussum. Zakelijk ging het hem de laatste maanden al niet meer zo goed, waarschijnlijk zag hij het wel al aankomen. Zo heeft hij tientallen panden die hij in bezit had recentelijk verkocht en ook zijn rechtspersonen, vooral stichtingen, verhuisden enkele keren van inschrijfadres. Het zou kunnen dat hij zelfs het eigendom van deze verschillende Stichtingen Trustee, zoals Stichting Trustee “Boszicht”, Stichting Trustee “Molenzicht” en Stichting Trustee “Landzicht” ook al kwijt was.
Ook zijn voornaamste bedrijf, ooit Twisk Beheer B.V. genaamd dat later werd gewijzigd in Dutch Invest B.V. werd na de recente verkoop gewijzigd in Belgo Invest B.V..
Zijn andere bedrijf, P. Petersen Beheer B.V. wijzigde hij later in Pierremont BV en dat na zijn verkoop werd omgezet in Voortberg B.V. dat op dit moment onderdeel is geworden van de Ken Twei Groep uit Soest. Het leek er dus op dat hij zich actief uit het Amsterdamse vastgoed terug trok. Zou natuurlijk kunnen dat hij geld nodig had wegens afpersing..?

Alweer lopen we in dit dossier op tegen Tim Emmelot, voormalig zakenpartner van Petersen en Eric van Toorenburg en tegenwoordig actief met ‘Dutch Property Advisors’. Maar ook die relatie bekoelde blijkbaar door een kwestie om een pand aan de Plantage Muidergracht 85. Petersen eiste een ton van Emmelot en om dat kracht bij te zetten legde hij beslag op een woning van Emmelot aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Als er niet binnen één week betaald zou zijn zou Petersen voor een zacht prijsje die woning overnemen, en zo geschiedde.
In de akte van 1 april 2008 geeft Petersen (Pierremont BV) Tim Emmelot tot 25 april 2008 de tijd om die ton te betalen, anders neemt hij pand over.
Dat gebeurt dan ook in de akte van 25 april; voor een ton gaat het pand naar Pierremont BV (bv van Petersen) die het doorsluist naar St. Trustee “Vechtzicht”. Deze stichting is van Peter Petersen.

“Dikke” Peter zal al (te) lang in het wereldje van de avontuurlijke Amsterdamse vastgoedwereld en schuwde de omgang met de penezo niet. Het blijkt maar weer hoe gevaarlijk dat is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload