Reacties op: Docu: Leegstand zonder zorgen http://speculanten.nl/2009/08/21/docu-leegstand-zonder-zorgen/ SPOK . . . www.speculanten.nl . . . . spok @ squat.net Fri, 14 Nov 2014 11:44:25 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8-beta1-40782 Door: nn http://speculanten.nl/2009/08/21/docu-leegstand-zonder-zorgen/#comment-214 Wed, 30 Nov -0001 00:00:00 +0000 https://spoknew.squat.net/?p=174#comment-214 Huisjesmelker vrolijk verder
AMSTERDAM – Hugo S., verdacht van hypotheekfraude en huisjesmelkerij, kwam enkele weken geleden op een technische fout vrij en ging prompt op de oude voet verder. In minstens twee van zijn panden zitten alweer nieuwe huurders. Volgens het Openbaar Ministerie kreeg S. op illegale wijze bijna twintig panden in handen. Hij zou loonstrookjes en werkgeversverklaringen hebben vervalst waarmee stromannen hypotheken bij banken lospeuterden. De panden werden voor veel geld aan tientallen studenten verhuurd.

De constructie stortte als een kaartenhuis in elkaar toen diverse banken begin dit jaar lucht kregen van de zaak. S. werd gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting van de banken. Op zijn panden werd beslag gelegd. Na ruim een half jaar in voorarrest wist de advocaat van S. zijn cliënt vrij te krijgen door een technische fout van het OM uit te buiten.

Nu, meer dan een half jaar nadat Hugo S. werd opgepakt, is ten minste één van panden uit de zaak S. nog steeds bewoond. Kort nadat Hugo S. vrijkwam, zijn er nieuwe bewoners in het pand getrokken. Een eerstejaars student uit Friesland tekende begin augustus een huurcontract voor een kamer in in Slotervaart. Toen hij later die maand op internet zijn eigen adres googelde, kwam hij erachter dat het pand in september executoriaal geveild zou worden.

Kort daarna ontving hij een ontruimingsbevel. Sindsdien heeft hij geen contact meer gehad met zijn huisbaas. ”Ik voel me dik genaaid. Ik heb achthonderd euro borg betaald en 450 euro huur. Daar kan ik nu naar fluiten,” vreest de student.

Hugo S. ontkent dat hij het huis heeft verhuurd. Het pand staat op naam van ene Ahlan Abdain, volgens het Openbaar Ministerie één van de stromannen van Hugo S. Volgens de bewoners was S. echter de drijvende kracht achter de verhuur. ”Als er iets geregeld moest worden, kwam hij langs. Hij liet ons het huis zien, verzorgde het contract en inde de huur,” aldus een van de bewoners.

Hugo S. zegt geen andere woningen te verhuren dan die van hemzelf. Het woongenot van die huurders zal waarschijnlijk ook van korte duur zijn: de rechter verklaarde Hugo S. eerder dit jaar failliet. Een schuldeiser heeft al beslag laten leggen op het pand.

]]>