Waar ging Peter Petersens bezit heen? Kraypoel verdachte.

— UPDATE — Nadat we gisteren het verband legden tussen Petersen en Kraypoel blijkt vandaag dat laatstgenoemde inderdaad de verdachte is. Lees ook het artikel van Paul Vugts in het Parool.
Klik op ‘lees verder’–

Op 3 maart 2009 werd de beruchte vastgoedhandelaar Peter Petersen in Bussum geliquideerd. Vandaag meldt politie Gooi en Vechtstreek dat er een arrestatie is verricht. Een 41 jarige inwoner uit Soest is als verdachte bij betrokkenheid bij de moord vandaag opgepakt.
Wat is er eigenlijk gebeurt met alle panden van Petersen?

Veel van zijn bezit is terecht gekomen bij de Stichting Donino I en Stichting Donino II uit Soest van boekhouder Chris Kraypoel, toevallig net als de verdachte ook 41 jaar oud en wonende te Soest. Panden aan de Plantage Muidergracht, Amsteldijk en de Zeeburgerdijk zijn na de dood van Petersen overgegaan in handen van St. Donino. Kraypoel, voormalig uitbater van de ter ziele gegane Amsterdamse discotheek de Mazzo, beheert overigens ook een aantal BV’s van waarschijnlijk één van de beruchtste speculanten: Jacob Leutscher, Zo komen we op het kantooradres van Kraypoel aan de Brink 10 opeens de B.V. Handel Maatschappij Europa Azië (Euraz) tegen maar ook Westmaas Beleggingsmaatschappij B.V.. Het blijft een klein wereldje.

Ook de handel en wandel van enkele BV’s en stichtingen van Petersen zijn interessant. Neem de oude werkmaatschappij van Petersen; Twisk Beheer. In 2006 nog geheel van Petersen en ingeschreven in zijn pand aan de Keizersgracht 766. In 2007 verandert de naam in Dutch Invest BV om in 2008 opeens op te duiken als Belgo Invest B.V. met als adres Veenbesstraat 690 te Soest. En we hebben het gewoon nog over een vastgoedbedrijf met één en hetzelfde KvK registratienummer (37068705). In 2009 werd de BV weer doorverkocht aan ene Stichting Juravo die de BV weer van de hand deed aan de huidige eigenaar Stichting Wereldwezenfonds uit Heerewaarden.

En dan Peter Petersen Beheer BV. Door Petersen, toen zijn naam iets te bekend werd in negatieve zin, al omgezet in Pierremont BV. In 2008 volgde weer een naamswijziging en ging de BV verder als Voortberg B.V. om daar te eindigen op het adres van de KvK te Amersfoort. Het moederbedrijf, Stichting Administratiekantoor Ken Twei, is nog altijd in Soest gevestigd aan de Veenbesstraat.
In 2008 en 2009 heeft Voortberg BV wel nog even vier inschrijfadressen gehad: van de Veenbesstraat 690 in Soest naar de Dalerveenstraat 63 in Den Haag, daarna in 2009 verder naar De Wildtstraat 10 in Heemskerk om daarna bij de KvK geregistreerd te worden op de Nieuwstraat 34 in Zwolle. Uiteindelijk heeft deze oude Peter Petersen BV zijn einde gevonden in de krochten van de KvK in Amersfoort.

Over de Veenbesstraat valt ook nog wel iets te zeggen, hier een quote van een curator uit een faillisementsverslag:
“de heer Kooij, wonende aan de Veenbesstraat 690 te Soest, een bij curatoren bekende handelaar in “lege BV’s”.”

Petersen had ook nog een aantal trustee’s: Stichting Trustee “Boszicht”, Stichting Trustee “Molenstraat”, Stichting Trustee “Landzicht”, Stichting Trustee “De Keizer” en Stichting Trustee “Vechtzicht”. Bovengenoemde stichtingen zijn nu in beheer bij ene meneer Muts. Een aantal panden uit deze stichtingen zijn overgegaan naar de eerder genoemde Stichtingen Donino.
Over handel tussen Petersen en vastgoedkrabbelaar en prominent VVD raadslid in het Gooi de heer Tim Emmelot heeft het SPOK al eerder gepubliceerd op de dag na de liquidatie van Petersen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload