Het kan Vriesen en het kan dooien

De van oorsprong Friese broers Watze en Roelof de Vries zijn al 10 jaar actief in het Amsterdamse vastgoed. Beetje handel, beetje splitsen, beetje wietplantages in je lege panden exploiteren. Je kent het wel, van die snelle boys die overal geld in zien. Voor de huurders hebben ze dan ook niet veel oog.

(kantooradres De Vries, Oranje Nassualaan 85, let op de veilingborden)

Al eerder en eerder en eerder en eerder hebben we ze in het zonnetje gezet, maar met de ontwikkelingen van de laatste tijd moet dat maar weer eens opnieuw.
In december worden in opdracht van hun Duitse hypotheekbank (Hypo Real Estate Bank International Aktiengesellschaft), waar ze leningen hebben lopen ter waarde van 40 miljoen euro, alvast een stuk of 50 panden en woningen op de veiling aangeboden. Volgend voorjaar volgt dan de rest van hun opgebouwde imperium.

Naast dat hij de broers onder druk worden gezet door hun bankier, is er ook nog de belastingdienst die een hypotheek heeft gevestigd op hun bezit ter waarde van 8,6 miljoen. Was een kwestie van jarenlang geen belasting betalen, dan geven ze ter zekerheidstelling gewoon een hypotheek op het bezit. Zo hopen ze, namens ons allen, die poen nog een keer te ontvangen.

Maar dat is niet alles. In 2006 werden de broers van hun bed gelicht in hun villa’s in het Gooi. De recherche nam hen mee en verhoorde ze een paar dagen lang. Verdenking: witwassen, geldsmokkel, wiethandel en exploiteren van wietplantages, gerommel met nota’s van bevriende bouwbedrijven etc.
Zo, dat is niet mis.
Een maand geleden is de strafzaak begonnen. Allereerst natuurlijk een pro-forma zitting, inhoudelijk wordt de zaak ergens in 2012 behandeld.

De gedwongen verkoop van hun bezit, en dan de strafzaak er nog overheen in 2012: toedeledokie De Vries!

======

Panden die op 12 en 19 december executoriaal geveild gaan worden:

nr.26: ADELAARSWEG 134 -135-136/MERELS AMSTERDAM (E)
nr.27: CORNELIS TROOSTSTRAAT 8 HUIS AMSTERDAM (E)
nr.28: KEIZERSGRACHT 202 A, C EN D (in ` AMSTERDAM (E)
nr.29: SUMATRAPLANTSOEN 46 HUIS, 46 ACHTER AMSTERDAM (E)

nr. 4 en 5: ORANJE NASSAULAAN 87 HUIS EN 85 I (E)
nr. 6: ORANJE NASSAULAAN 85 II, III, IV AMSTERDAM (E)
nr. 7: JACOB VAN LENNEPKADE 388 -408 HUIS AMSTERDAM (E)
nr. 8 tm 19: JACOB VAN LENNEPKADE 388- 408 BOVEN AMSTERDAM (E)
nr.20: TOLSTRAAT/TOLDWARSSTRAAT/PIETER AERTSZSTRAAT 57- 59, 1-7, 60-64 AMSTERDAM (E)
nr.21: VONDELSTRAAT 64 (in één koop) AMSTERDAM (E)

21 Reacties op Het kan Vriesen en het kan dooien

 1. Breek ons de bek niet open over deze familie. Vader en zonen zijn ook goed berucht in Friesland. Uiteindelijk zijn ze panden aan het opknappen in Weststellingwerf, alleen zijn deze panden in handen van de vrouw van M.K de Vries. Ik kan wel een boekwerk schrijven nadat deze mensen ons pad gekruist hebben. Zelfs de advocaten in de wijde omtrek in Friesland zal je gelijk advies geven tot aanvraag faillissement, als je de naam de Vries laat vallen. Gemene lui met een zeer zwart hart.

 2. Op 5 juli jl is Watze Roelof De Vries failliet verklaart door de rechtbank in Leeuwarden onder nummer F 12 187

  Er komt nu eindelijk een einde aan het De vries tijdperk.

 3. Op 10 october is ook een van de BV’s van de Vries failliet verklaard.

  Ambrosini Real Estate Bv
  Plaats
  Naarden
  Info
  Faillissement
  KvK Nummer
  01077489
  Insolventienummer
  F.12/288
  Rechtbank
  Leeuwarden
  Recht-commissaris
  mr. M. Jansen

 4. ook dit object word geveild:

  Schooterweg 2, Den Helder

  EXECUTORIALE VERKOPING EX ART. 3;268 BW

  SPORTCENTRUM `QUELDERDUIJN` met parkeerplaatsen

  Blijkens de aan verkoper laatst bekende informatie is de (hoofd)huurovereenkomst tezamen met de (onder)huurovereenkomsten beëindigd, terwijl het complex gedeeltelijk in gebruik zou zijn bij derden. Verkoper is niet bekend onder welke titel deze derden gedeelten van het complex in gebruik hebben.

 5. De Vries pech………nooit deze gezwellen(kwaadaardig)gaan gewoon verder maar nu op de naam van Ma de Vries.Goedwillende burgers en aannemertjes worden weer voor het karretje gespannen, en gaan kompleet de vernieling in door deze zeeeeeeeer foute familie.

 6. De Vries heeft pech. Curator is topcurator E.W. Baart, van Van Diepen Van der Kroef . Dat is de curator die de heren van Palm Invest aan de hoogste boom hing.

 7. Op 2 veilingen in februari as worden weer veel panden van de broers Watze en Roelof de Vries geveild iov hun Duitse hypotheekbank.
  Nog even en hun hele portefeuille is executoriaal verkocht.

  13 februari:

  nr.17 en 18: SPAARDAMMERSTRAAT 145 WINKEL EN 147 W AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.19: KINKERSTRAAT 1 A WINKEL AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.20: LUTMASTRAAT 191 PP AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.21: WITBOLSTRAAT 26 AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.22: BILDERDIJKSTRAAT 191 WINKEL AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.23 en 24: MOLSTEEG 10 -12 hk SPUISTRA AMSTERDAM (V)
  dir.makelaar: MARLO WESSELMAN (Dokter Makelaardij, tel. 0206208816) **NIEUW

  En op 20 februari:

  nr.13: KORTE KORSJESPOORTSTEEG 8 HS EN BOVEN AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.14: LANGE LEIDSEDWARSSTRAAT 4 – 6 AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.15: OUDEZIJDS ACHTERBIRGWAL 152 HUIS AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.16: 1E VAN DER HELSTSTRAAT 42 HS EN BOVEN AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.17: 1E HELMERSSTRAAT 248 AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.18: 1E HELMERSSTRAAT 253 AMSTERDAM (E)
  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

 8. Het houdt niet op, de volgende lijst panden van De Vries staat op de veiling van 12 maart 2012:

  nr.12: NIEUWPOORTKADE 29 AMSTERDAM (E)

  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.13: BELLAMYSTRAAT 89 EN 89 A AMSTERDAM (E)

  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.14: VAN WOUSTRAAT 9 HUIS AMSTERDAM (E)

  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.15: RHONEWEG 6 -10 AMSTERDAM (E)

  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.16: MAALDERIJ 21 EN 21 C AMSTELVEEN (E)

  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.17: ARENT KRIJTSTRAAT 34 34 BOVEN DIEMEN (E)

  dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

 9. Parool van 8 maart 2012:

  Tientallen huurders met uitzetting bedreigd”

  Tientallen huurders met uitzetting bedreigd
  08-03-12 14:58 uur

  Tientallen huurders in Amsterdam worden bedreigd met uitzetting omdat de eigenaren in financiële problemen verkeren. De bank waar de vastgoedeigenaren, de gebroeders De Vries, een hypotheek hebben, wil op deze manier het geleende geld terughalen.

  In 2006 sloten de broers een hypotheek af ter waarde van 40 miljoen euro bij de Hypo Real Estate Bank International Aktiengesellschaft, tegenwoordig Deutsche Pfandbriefbank AG. Deze bank wil nu de huurders op straat zetten.

  De bank doet dat met het argument dat zij aan de gebroeders De Vries nooit toestemming zou hebben gegeven de woningen te verhuren, laat het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag in een persbericht weten. In de hypotheekakte is het zogenaamde ‘hypotheekbeding’ opgenomen; de broers hadden volgens deze clausule toestemming moeten vragen aan de bank om de woningen te mogen verhuren. De gebroeders De Vries hebben dit blijkbaar nagelaten.

  Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag en het Wijksteunpunt Wonen hebben al een tiental zeer bezorgde huurders gesproken en voor hen een advocaat geregeld.

  Advocaat Kees Oosterwijk: ‘Onbegrijpelijk dat bij vergunningplichtige woningen een hypothecair huurbeding ingeroepen wordt. Bij deze woningen geldt een wettelijke verhuurplicht die niet onderworpen kan worden aan de toestemming van de bank.’

  Zowel vandaag als op 20 maart worden huurders geacht zich bij de rechtbank te vervoegen om te horen eisen dat de bank hen op straat wil zetten in een conflict waar zij geen partij in zijn. (Redactie)

 10. het gaat maar door, iov de Deutsche Pfandbriefbank Ag uit München wordt al het vastgoed van Watze en Roelof de Vries geveild. Op 26 maart volgt weer een reeks:

  nr.16: BESTEVAERSTRAAT 55 A-59 hk JAN VAN AMSTERDAM (E) dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.17: AMSTELVEENSEWEG 1 -3-5-7- HK AMSTERDAM (E) dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.17: SCHOOTENWEG 2 DEN HELDER (E) dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.19: OUDE HOOGSTRAAT 2 huis AMSTERDAM (E) dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

  nr.20:NIEUWEBRUGSTEEG 25 AMSTERDAM (E) dir.makelaar: MR R.P. RAPPANGE (Rappange Makelaardij, tel. 0206240363) **NIEUW

 11. Volgens berichten heeft eigenaar De Vries op het laatste moment nog geprobeerd om ‘zijn’ huurders, die met ontruiming werden bedreigd door zijn hypotheekbank, te helpen door een verklaring aan de rechtbank te geven waarin hij stelde dat de bank van alle verhuringen wél op de hoogte was. Dat pleit voor hem.
  Gelukkig is ook de rechter niet in de opgezette val van Boekel de Nerée getrapt en heeft alle eisen tot ontruiming afgewezen.
  Vonnis: rechtspraak.nl

  Telegraaf schreef onderstaande artikel op 20 maart 2012:

  Huisbaas helpt tegen uitzetten

  Van een onzer verslaggeefsters

  AMSTERDAM – De honderden bewoners van onder meer de Jacob van Lennepkade die door de Deutsche Pfandbriefbank AG op straat dreigen te worden gezet, krijgen steun uit onverwachte hoek.

  Watze de Vries, een van de broers die 40 miljoen euro van deze bank leende en tot voor kort eigenaar was van de panden, heeft beloofd mee te werken met de advocaat van de huurders en het Meldpunt Ongewenst Huurgedrag.

  Op 8 maart moesten de eerste huurders voorkomen. Op 21 maart zal de rechter uitspraak doen. Op 20 maart is een tweede groep huurders voor de rechter gedaagd.

  De Vries zelf verloor, naar eigen zeggen, door een financiële strop zijn huis, zijn inkomsten en zijn vrouw. Hij wankelt op het randje van een faillissement. Hij geeft toe dat hij door geldgebrek een niet al te goede huisbaas is geweest.

  Maar wat de bank nu doet, vindt De Vries ongehoord. Ik kan aantonen dat ik al die tijd de bank op de hoogte heb gehouden van de huurinkomsten en dus van de huurders. Het zijn sociale huurwoningen dus ik was ook gewoon verplicht de woningen te verhuren. Nu zijn er bijna dertig huurders gedagvaard die de bank op straat dreigt te zetten. En zitten er misschien nog wel honderden in onzekerheid. Dat vind ik vreselijk.

  Een deel van de ruim honderd woningen is inmiddels gedwongen geveild en de Pfandbriefbank heeft bijna dertig huurders, die altijd trouw hun huur betaalden, gedagvaard. Volgens de bank heeft De Vries zich niet gehouden aan het huurbeding en, zoals overeengekomen, stelselmatig geen toestemming gevraagd wanneer hij een leeggekomen pand aan een nieuwe bewoner verhuurde.

 12. Het blijkt dat de Vries niet alleen actief is in de huisjes en de plantjes, maar dat er in 1 van zijn ter veiling gebrachte panden een paar honderd kuub asbest illegaal gedumpt is. Dit zal niet echt meewerken aan een goede veilingopbrengst, aan de andere kant zal de Vries er in zijn kontzak er weer een aardige grijpstuiver aan overhouden.
  Heeft de Vries toch nog handig gebruik gemaakt van zijn contacten uit de tijd dat hij aannemertje speelde. In het faillissementsverslag van Everything B.V. valt ook iets te lezen over asbest.
  Of zou onze keurige en altijd uiterst correcte vriend met deze centjes zijn schuldeisers aan het afbetalen zijn?

 13. Watze de Vries blijkt geen gelukkige hand te hebben op dit moment. Gisteren zijn in een aantal van zijn (voormalige) panden wietplantages aangetroffen. Verdien je je geld niet als huisjesmelker dan moet je het toch maar op een andere manier proberen.
  Ik geloof dat er uit het verleden een nog niet afgewikkelde strafzaak loopt tegen de Vries, dit gaat over plantjes, witwassen en nog een aantal niet echt frisse zaken.
  Iemand trouwens enig idee waar hij uithangt op dit moment?

 14. Op 18 januari as word het woonhuis van de broer Roelef meine De Vries geveild:

  De Ginckellaan 7 Huizen – Veilingnotaris.nl
  http://www.veilingnotaris.nl/…/de_ginckellaan_7_huizen – De Ginckellaan 7 Huizen … Kadastrale gegevens, Kadastraal bekend gemeente Huizen, sectie A nummer 1491

 15. We zijn een jaar verder, mei 2013, en ik kan melden dat de vader en zonen de Vries weer back in business zijn in Friesland!! Panden zijn weer verhuurd met ondoorzichtige constructies aan mensen die officieel geen pand meer mogen huren maar ja het geld was toch niet echt op zo te zien, want uiteindelijk werkt het wel voor de drie V’s. Het gekke is is dat ik niks lees over de autohandel van de gebroeders, ook dat zal de belastingdienst hogelijk interesseren denk ik zo.

 16. surprise!!!! de woning is gekocht door M.K. de Vries

 17. Hoi jazz, ben benieuwd hoe je dit allemaal weet? (de vries broers en vader)..?

 18. De broers De Vries gaan nu definitief ten onder: 12 en 15 maanden cel geeist door het OM in de strafzaak Wiet-o-Theek die vorige week in Amsterdam diende. Het Financieel Dagblad was erbij:

  http://fd.nl/ondernemen/597782-1312/vastgoedmagnaat-achter-wiet-o-theek-en-miss-turkije-dakloos-voor-de-strafrechter

  Vastgoedmagnaat achter Wiet-o-Theek en Miss Turkije dakloos voor de strafrechter
  Vasco van der Boon
  maandag 09 december 2013, 10:08

  ‘De slag van hun leven zouden ze slaan’, zegt een van hun advocaten. De hoofdstedelijk bekende en volgens sommigen beruchte Watze en Roemé de V. zouden voor €22 mln eigenaar worden van het toenmalige winkelcentrum Kraaiennest in de Amsterdamse Bijlmer. Hun eerste eigen winkelcentrum, nadat ze in enkele jaren al ruim honderd woon- en bedrijfspanden in Amsterdam hadden opgekocht.

  Met de aankoop van het Kraaiennest zouden de broers achter vastgoedbedrijven als Ambrosini, De Vries Vastgoed, Akropolis en Deka hun grootste deal ooit sluiten. Het geld voor deze aankoop wachtte op de derdenrekening van de notaris op een seintje om te worden overgemaakt. ‘We konden draaien’, herinnert Watze zich.

  Strafdossier

  Maar helaas. Er komt iets tussen. Op 14 november 2005, een dag voor de ‘closing’, staat de Fiod op de stoep. De broers De V. en minstens twee medeverdachten, worden gearresteerd. Op het moment suprême, als de handtekeningen onder het koopcontract gezet moeten worden, zitten Watze en Roemé de V. in een politiecel. Twee dagen nadat hij had moeten tekenen, staat Watze voor het eerst weer buiten. Zijn broer blijft een week langer in voorarrest.

  De broers proberen tijdens hun arrestatie nog te redden wat er te redden valt, blijkt uit het strafdossier, dat in handen van deze krant is. Watze vraagt op 15 november 2005 zijn ondervragers onverstoorbaar of hij zijn makelaar even mag bellen, om vanuit de cel opdracht te geven de koop vooral door te laten gaan. ‘Het kost me een dwangsom van €?60.000 per dag als ik nu in gebreke blijf.’

  Aan het eind van de dag, vlak voor vijven, mag Watze onder toezicht van de rechercheurs drie telefoontjes plegen. De sleutelfiguren van de deal nemen al niet meer op. De aspirant-verkoper van het Bijlmer-winkelcentrum — het Israëlische Coriander Holding — wil niet meer verder met de broers de V.

  Met Watze en Roemé zelf is het na de aanhouding in 2005 ook niet meer goed gekomen, beklemtoonden hun advocaten afgelopen week voor de Amsterdamse rechtbank. Acht jaar na hun arrestatie staan Watze en Roeme met twee medeverdachten terecht.

  Daklozenopvang

  Watze had ‘een auto van de zaak, een Ferrari 456 GTA’, en een peperdure villa in Crailo. Na zijn arrestatie was de val diep. ‘Er is niks meer. Alles is weg. Geen huis. Geen auto’s. Geen geld.’ ’s Nachts slaapt de voormalig hoofdstedelijke vastgoedtycoon tegenwoordig bij zijn ouders, of in De Vluchtheuvel — de daklozenopvang in Hilversum. De fiscus eist nog €8,5 mln van hem en zijn broer. Bij een Duitse bank staan ze voor €40 mln in het krijt.

  ‘Ik zie mijn kinderen niet meer’, zegt Watze, ‘en ik ben gescheiden.’ Ook dat is een hele verandering ten opzichte van de periode voor zijn arrestatie, toen hij met de officiële Miss Turkije was getrouwd.

  Wietplantages

  Roemé reed tot zijn arrestatie een Porsche Cayenne, maar is er nu nog beroerder aan toe dan Watze, zegt Watze tegen de rechter. Roemé is psychisch gebroken, onder behandeling en aan de pillen. En ook gescheiden.

  De officier van justitie is niet onder de indruk. ‘De heren doen alsof ze slachtoffer zijn, maar hebben het aan zichzelf te wijten.’ Het vastgoedconcern van de broers was volgens haar in werkelijkheid een hennepkwekerij op industriële schaal.

  Codenaam

  In tien panden van de broers De V. zijn wietplantages aangetroffen, met opgeteld een kleine 15.000 planten. Dat was zo grootschalig dat het in de oude Amsterdamse stadswijken in de gaten liep. Dieuwertje Blok, van het Sinterklaasjournaal, was een onderbuurvrouw van een van de plantages en deed haar beklagbij de politie.

  Wiet-o-Theek is de codenaam van het justitieonderzoek naar de broers. De miljoenenopbrengst van de wietteelt werd volgens het OM witgewassen in het vastgoed, met — volgens het strafdossier — hulp van onder meer een makelaar, een notaris, een BDO-fiscalist en een Fortis-bankier.

  Voor het witwassen waren namelijk ook onder meer valse taxatierapporten, valse hypotheekleningen, valse bouwbonnen, valse notariële aktes en valse koopovereenkomsten nodig. Het dossier spreekt van een dozijn verdachten, waarvan er uiteindelijk afgelopen week slechts vier voor de rechter hoefden te verschijnen. De zaken van de andere verdachten zijn geschikt of geseponeerd.

  Valse facturen

  Uit het strafdossier blijkt dat de broers De V. ook regelmatig in verband zijn gebracht met bedreiging en mishandeling. Niet in dit dossier zit dat Watze de V. met zijn bedrijf Akropolis afgelopen weken ook opdook in het corruptieproces van voormalig provinciebestuurder Ton Hooijmaijers als een van diens sponsoren, waarvan de betalingen met valse facturen zijn verhuld.

  De betalingen van Watze de V. vanuit Akropolis, in 2007, aan de politicus Hooijmaijers zijn omgeleid via het bedrijf WebBuro Internet Services van de VVD-campagneleider in de provincie Noord-Holland. Op de vraag waarom hij niet rechtstreeks aan De V. factureerde, zei Hooijmaijers tijdens zijn berechting: ‘Omdat hij een aantal keren minder positief in het nieuws is geweest.’ Watze de V. zegt over zijn betalingen aan Hooijmaijers te zijn gehoord, maar verwacht niet dat dit nog een staartje voor hem krijgt. ‘Het is van ondergeschikt belang.’

 19. en maar blijven liegen, woont lekker in Heerenveen en reist om haverklap naar Turkije waar zijn vrouw een luxe leventje heeft.

 20. uitspraak broertjes de Vries maandag 20 januari 2014 om 13:00 rechtbank Amsterdam

 21. http://www.at5.nl/artikelen/120036/drugsbaronnen-wasten-miljoenen-wit-drie-weken-werkstraf

  Twee voormalige Amsterdamse vastgoedbaronnen zijn maandag veroordeeld tot werkstraffen van drie en zes weken.

  De twee werden veroordeeld voor het witwassen van miljoenen aan drugsgeld via onder meer vastgoedtransacties. Maar omdat het OM grote steken heeft laten in het opsporingsonderzoek, vielen hun straffen laag uit.

  De twee, Watze en Roelof de V., bezaten in 2006, toen ze werden aangehouden, talloze panden op onder meer de Keizersgracht en in Zuid, zo meldt de Volkskrant dinsdag. De twee waren in het bezit van deze panden gekomen door het telen en verkopen van grote partijen hennep. Het geld dat hiermee verdiend werd, werd onder meer via Turkije, witgewassen.

  Onterecht opgenomen
  Omdat de FIOD onder meer tegen de regels in telefoongesprekken tussen verdachten en notarissen of advocaten heeft opgenomen viel de straf tegen de twee verdachten veel lager uit dan het OM had geëist.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload