Chris Kraypoels Yab Yum – nu toch echt gekocht

Zo, de kogel is door de kerk, ehh Yab Yum dus. Er was al langer sprake van, maar vanwege een lastig zaakje met justitie duurde het even langer dan gepland. Kraypoel heeft nu dan echt de boel overgenomen, zie de koopakte.
Witwasserij Chris Kraypoel heeft vorige week 3 miljoen neergelegd voor het pand en de naam.

3 miljoen?

Lange tijd werden verschillende bedragen genoemd. Het Parool verhaalde vorig jaar nog hoe voormalig exploitant Heuft de boel verkocht aan Hennie Vittali, de huidige verkoper: “Hij verkocht zijn club voor een ‘veel te lage prijs’, naar verluidt voor een bedrag van vier miljoen euro.”
In datzelfde artikel vertelde Vittali dat hij de boel in 2002 kocht voor 10 miljoen euro.

In april 2010 zette Vittali het pand te koop voor, naar verluidt, 6 miljoen.

In oktober 2010 bood Kraypoel volgens de Telegraaf een bedrag van 4 miljoen.

Voor het pand heeft hij een nieuwe BV opgericht, deze is zo vers dat deze nog niet eens bij de KvK staat geregistreerd. Pentagon Amsterdam BV, volgens de akte wordt deze gevestigd in een huurwoning van Ymere aan de Singel 287, dat is vier pandjes van de Yam Yum vandaan.

Er staan nog wel wat aardige clausules in de koopakte, leest u even mee?

“ONTBINDENDE VOORWAARDEN
In het koopcontract is het volgende bepaald:
De levering geschiedt onder de ontbindende voorwaarden dat:
a. verkoper niet uiterlijk op één juli tweeduizend achttien heeft zorg gedragen voor doorhaling van het strafrechtelijk “ klassiek” beslag welke is gelegd op twee en twintig oktober tweeduizend tien door de Officier van Justitie in het arrondissement Amsterdam, ingeschreven ten kantore van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers in register Hypotheken 3, deel 61165, nummer 191;
b. koper niet uiterlijk op één juli tweeduizend achttien de koopprijs en het verder door hem verschuldigde heeft voldaan op de wijze als hiervoor aangegeven;
c. de aan deze akte gehechte overeenkomsten van overdracht inventaris/roerende zaken, merkenrecht Yab Yum en goodwill niet uiterlijk op één juli tweeduizend achttien zijn ontbonden. Gemelde overeenkomsten alsmede onderhavige levering zijn onverbrekelijk aan elkaar verbonden.
Door het in vervulling gaan van één van deze ontbindende voorwaarden is deze levering van rechtswege ontbonden en keert de eigendom van het verkochte alsdan van rechtswege terug bij de verkoper, tenzij koper en verkoper voor de in de vorige zin gemelde datum schriftelijk anders overeenkomen.”

Ja, het OM heeft nog een beslag op het pand liggen, dat moet er dus voor 2018 vanaf, en anders? Wordt de koop terug gedraaid? Vreemde constructie.

Nog iets meer lezen over de verdachte Kraypoel? Lees even onze eerdere blogs over onze Chris hier en hier.

3 Reacties op Chris Kraypoels Yab Yum – nu toch echt gekocht

 1. Even plak en knipwerk, het Belgische parket is door het OM ingeschakeld om onderzoek te doen naar vastgoedtransacties in Antwerpen, onderzoek loopt onder andere naar Kraypoel, de nieuwe eigenaar van de Yab Yum:

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120719_00228880

  Gerecht onderzoekt verdachte geldstromen naar CMB-gebouw

  Onderwereld investeert in vastgoed op Meir
  vrijdag 20 juli 2012, 03u40
  Auteur: JORIS VAN DER AA

  ANTWERPEN – De Amsterdamse onderwereld heeft miljoenen euro geïnvesteerd in het voormalige CMB-gebouw, dat werd opgevormd tot een appartementencomplex op de hoek van de Meir en de Sint-Katelijnevest. Het gerecht in Nederland is een groot witwasonderzoek gestart.

  Het landelijk parket in Nederland voert momenteel een onderzoek naar een reeks witwasoperaties in Antwerpen, waarbij criminelen duister vermogen zouden hebben witgewassen.

  Het onderzoek van het landelijk parket werd opgestart in 2009, na de moord op de beruchte Amsterdamse vastgoedhandelaar ‘Dikke Peter’ Petersen. Die werd op 3 mei 2009 geliquideerd, op het moment dat hij zijn auto parkeerde aan een hotel in Bussum.

  De vastgoedhandelaar bewoog zich al jaren in het Amsterdamse onderwereldcircuit, waar hij het onder meer aan de stok kreeg met de beroemde topcrimineel Willem Holleeder.

  Na de executie van Petersen, begon het landelijk parket de zakelijke erfenis van Petersen in kaart te brengen.

  En die speurtocht leidt de Nederlanders naar Antwerpen, meer bepaald naar de Meir 1-11. Justitie in Nederland vermoedt dat Petersen en zijn entourage dubieus geld hebben geïnvesteerd in het prestigieuze project in het voormalige CMB-gebouw. De Amsterdammers zouden negen luxueuze appartementen in het gebouw hebben opgekocht. De prijs van de appartementen varieert van 450.000 tot ruim 1,3 miljoen euro voor een penthouse op het dak.

  Om de aankopen de financiëren, werden aanzienlijke bedragen overschreven vanuit Engelse schermvennootschappen naar bankrekeningen in België, op naam van dubieuze vennootschapjes.

  Dezelfde groep Nederlanders die bij justitie in beeld komt, had ook nog optie genomen op de aankoop van nog eens negen appartementen, met een totale waarde van ongeveer 3,5 miljoen euro.

  De naam van Petersen duikt nergens op in de Belgische documenten, maar wel die van zijn zakenpartner Chris K..

  K. zat in Nederland een tijd in voorhechtenis omdat hij ervan werd verdacht betrokken te zijn bij de moord op ‘Dikke Peter.’

  John van den Heuvel, de bekende misdaadverslaggever van de Nederlandse krant De Telegraaf, is niet echt verbaasd dat de duistere geldstromen naar Antwerpen leiden.

  ‘Het was bekend dat Petersen vaak in Antwerpen kwam. Hij had hier zelf trouwens ook een appartement. In Nederland liet hij zich niet zo vaak meer zien.’

  Aantrekkingskracht

  Antwerpen lijkt een bijzondere aantrekkingskracht uit te oefenen op Nederlandse topcriminelen, want niet alleen Peter Petersen investeerde hier in vastgoed.

  Ook beruchte misdaadkopstukken als Etienne Urka en Johan ‘De Hakkelaar’ Verhoek hadden een geheim optrekje in Antwerpen.

  Het Nederlandse gerecht heeft nu bijstand gevraagd aan het Antwerpse parket en de federale politie om de ingewikkelde vastgoedtransacties rond het CMB-gebouw in kaart te brengen.

 2. Het zit onze Yab Yum baas niet mee. Zijn bordeel wil maar niet open, in Belgie loopt ook een strafonderzoek naar Chris’ zijn avonturen en nu worden ook nog eens enkele panden van hem op de executieveiling gezet. Zo verliest hij op 19 november ook zijn kantoor aan de Brink in Baarn.
  Meebieden op zijn pandjes? Kijk dan op
  SINT WILLIBRORDUSSTRAAT 83 I, III EN ZOLDE AMSTERDAM (E)
  WNKELDIJK 19 A VINKEVEEN (E)
  NIJVERHEIDSWEG 17 MIJDRECHT (E)
  Brink 10, Baarn

 3. En opnieuw panden van St. Donino II (Kraypoel) op de executieveiling:
  3 juni 2013: Patroonsweg 16, Zeewolde http://www.mva-makelaars.nl/veilingx/object.shtml?counter=5307
  17 juni 2013: Winkeldijk 19A, Vinkeveen http://www.mva-makelaars.nl/veilingx/object.shtml?counter=5308
  24 juni 2013: Brink 10, Baarn http://www.mva-makelaars.nl/veilingx/object.shtml?counter=5309

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload