Rochdale: krakers schuld van crisis!


Fijne kerst gehad, mooie voornemens voor het nieuwe jaar gemaakt? Mooi, want terwijl u overborrelde van naastenliefde heeft u misschien gemist dat Speculatiecorporatie Rochdale aan het klagen was over krakers om de ellende die ze zelf veroorzaakten te proberen te overstemmen.
Lees meer…

Nou is het sinds de episode Maserati Mollenkamp misschien nooit meer helemaal gezellig geworden in het spring-van-de-Bruggebouw, maar wij hebben toch een welgemeend advies aan Rochdale: Over twee dagen is het driekoningen. Als jullie de kerstboom er uit doen, zet senior woordvoerder en mediaspecialist Nico de Leeuw dan ook even aan de straat samen met de plank die hij missloeg. En dan is het enige wat we van jullie de rest van het jaar willen horen het geluid van renovaties en nieuwbouw !

Rochdale was niet bereikbaar voor een kritische discussie over onderstaande e-mail:

Subject: Persbericht Hennep en Krakers
Date: Fri, 30 Dec 2011 12:03:37 +0100
From: info@speculanten.nl
To: <ndeleeuw@rochdale.nl>,
<trolman-aalbersberg@rochdale.nl> Reply-To: <info@speculanten.nl>

L.S.

Wij lazen onderstaand bericht van vorige week en zouden hierover zoals door u aangeboden graag meer informatie ontvangen.

In het verleden heeft ons blog gepubliceerd over gekraakte woningen van Rochdale, zie https://www.speculanten.nl/node/192 waarover indertijd ook contact is geweest met Nico de Leeuw. Wij zijn erg benieuwd naar de verhalen achter de 38 woningen, waarbij we mogen hopen dat deze niet allen vergelijkbaar zijn met de in genoemde publicatie vermelde Jan Hanzenstraat. Wij zijn het net als het in het door u opgehemelde “vroeger” nog altijd erg oneeens met speculatie. We hopen dat onze publicaties de vastgoedsector opmerkzaam zal maken op het belang van fair vastgoedbeleid. Daarbij liep dan inderdaad ook Rochdale, zelfs in het post-Mollenkamp tijperk, toch nog even in het spotlicht.

Wij horen graag van u, met vriendelijke groet,

Een reactie op Rochdale: krakers schuld van crisis!

  1. De panden gelegen in het bouwblok R. Hogerbeetsstraat/Zaagmolenstraat/Kostverlorenstraat/Kostverlorenkade (ALMA complex) zijn jarenlang fout geregistreerd bij het kadaster. Het stadsdeel West is hier verantwoordelijk voor, de periode van dit verzuim is nu in onderzoek. De panden staan op sterk verontreinigde grond (PAK’s) en er gelden strenge gebruiksbeperkingen voor de tuinen. Malafide verkopers hebben verontreiniging verzwegen naar kopers. Gemeente was op de hoogte van de ernst van de verontreiniging en de beperkingen (nazorgplan). Eigenaren, veelal jonge starters gaan nu voor 10 duizenden euro’s het schip in bij verkoop, of raken hun huis wellicht niet meer kwijt. Er heeft begin jaren ’90 een tijdelijke sanering plaatsgevonden, maar deze zou na 10 jaar (gentlemen agreement achter gesloten deuren westerpark en Zomers Buiten) worden omgezet in een definitieve sanering (lees sloop panden, afgraven grond, dan nieuwbouw). De gemeente heeft zich hier niet aan gehouden. Er zijn veel bouwvergunningen verstrekt ter renovatie, panden gesplitst en bodemverontreiniging ‘uit de boeken’ gehouden. De defintieve sanering is verder weg dan ooit. Een enorme beerput dus! Blijf op de hoogte via de Staatskrant (buurtkrant)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload