Makelaar De Nederlanden.nu voor al uw asbestpandjes

De asbestaffaire wordt groter en groter. Lokale zender AT5 meldde gisteren dat het niet alleen om de stadsdelen Oud-Zuid en Oud-West gaat maar dat de asbestpanden volgens de politie door de gehele stad te vinden zijn. (filmpje). Het Parool meldde dat er twee arrestanten zijn vrijgelaten, waaronder de ambtenaar van Oud-Zuid. Van vier mensen is het voorarrest verlengd, waaronder de BWT’er van Oud-West. Ook werd gemeld dat het duo Diacra-Blok alleen al in Oud-Zuid goed was voor 63 verleende bouw- en/of splitsingsvergunningen, er lopen nog negentien aanvragen.

Er is dus gerommeld met de sloop en afvoer van asbest waarbij de werkzaamheden meestal werden uitgevoerd door Oosteuropese bouwvakkers. Lekker goedkoop en die kennen onze ARBO-voorwaarden waarschijnlijk niet zo goed. Maar dat je met asbest gevaar loopt weet iedereen. Dat het werk desondanks toch werd uitgevoerd geeft misschien aan dat ze weinig andere keus hadden.

Maar wie verkoopt nu die asbestpanden? De meeste etages, apartementen en panden van Diacra Vastgoed worden verkocht door makelaar De Nederlanden uit de Bosboom Toussaintstraat, ogenschijnlijk een keurig netjes NVM makelaarskantoor. Op dit moment biedt hun website verschillende objecten van Diacra te koop aan. Wat dacht je van het voormalig kantoor van Diacra, de Prinsengracht 493? Staat nu te koop voor € 3.850.000 k.k. Maar dan krijg je er wel een inpandig zwembad bij…
Ook de Oudezijds Voorburgwal 115 van Diacra staat te koop, evenals een bovenhuis in de Bosboom Toussaintstraat, kost maar € 650.000. Een bovenhuis in de Derde Helmersstraat 62 kost € 569.000. Er staat wel bij dat het compleet gerenoveerd is. Ja, maar hoe?
De tweede etage in dat pand staat ook te koop; dan krijg je 65 m² voor € 289.000.

Kost een hoop, maar dan heb je dus ook niets.

Vanochtend hebben we per mail wat vragen gesteld aan De Nederlanden. Nu wachten wij op antwoord.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload