Retentierecht: juridisch kraken


Nu Erik van Toorenburg met de noorderzon is vertrokken, sommigen hebben het over een verblijf in Thailand, zijn er nogal wat schuldeisers achtergebleven. Collega pandjeshandelaren, bouwbedrijven, mede-speculanten, huurders etc. Zijn Diacra Vastgoed heeft nog wel wat panden in bezit, maar Erik is vertrokken. Een kantoor heeft hij ook niet meer. Begin 2007 had hij nog een mooi monumentje op de Nieuwezijds Voorburgwal gekocht maar dat heeft hij noodgedwongen alweer van de hand gedaan aan antiek- en vastgoedboer Bert Degenaar. Zijn oude kantoor aan de Prinsengracht 493 wilde hij toen verkopen.
Stond ten minste bij Funda voor € 3.850.000 k.k te koop. Maar deze advertentie is verwijderd: hij beschikt namelijk niet meer over het pand. Staat wel nog op zijn naam maar het pand is juridisch gekraakt; een schuldeiser heeft het pand toegeeist met een beroep op het retentierecht. Ook een ander pand van Diacra op de Witte de Withstraat is door aannemer Everything BV dichtgetimmerd met een broep op zijn retentierecht. Diacra en Everything BV waren altijd twee handen op een buik, die liefde schijnt nu over te zijn. Aannemer Everything, die ook veel panden verbouwd voor de gebroeders De Vries, is onlangs overgenomen door Briedé Beheer B.V. uit Rotterdam, die toevalligerwijs ook weer de eigenaar is van Stichting Historical Akropolis, de eigenaar van Westermarkt 3, voorheen van Watze de Vries en Erik van Toorenburg. Het blijft een klein kringetje. Zo had Everything nog onlangs ook weer haar retentierecht gevestigd op de Kloveniersburgwal 131, een pand van Ambrosini. En dan zijn we weer bij onze vriend Watze de Vries. Zijn deze juridische krakers eigenlijk ook te kraken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload