Reacties op: Illegale pensions http://speculanten.nl/2009/07/13/illegale-pensions/ SPOK . . . www.speculanten.nl . . . . spok @ squat.net Fri, 14 Nov 2014 11:44:25 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8-beta1-40782 Door: nn http://speculanten.nl/2009/07/13/illegale-pensions/#comment-581 Wed, 30 Nov -0001 00:00:00 +0000 https://spoknew.squat.net/?p=170#comment-581 Schietpartij A’dam mogelijk afrekening
AMSTERDAM – De politie houdt er rekening mee dat de schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt mogelijk een afrekening in het criminele milieu is geweest. De twee mannen die omkwamen zijn van Albanese afkomst. Ook een van de gewonde mannen is een Albanees. De andere is een Italiaan. Dat liet de politie maandag weten.

De gewonden liggen in een ziekenhuis; hun toestand is stabiel. Zowel de doden als de gewonden zijn mannen. De politie vermoedt dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit.

Agenten troffen zondagavond rond zeven uur na een melding van een schietincident een zwaargewonde man aan voor de deur van een woning aan de Holendrechtstraat. Binnen vond de politie de twee doden en een tweede zwaargewonde.

Buurtbewoners hebben verklaard dat ze meerdere schoten hebben gehoord. Enkele negroïde mannen zouden vervolgens de benen hebben genomen. Een donkerkleurige personenauto zou daarop met hoge snelheid zijn weggereden in de richting van de Berlagebrug, liet de politie weten op basis van verklaringen van omwonenden. Ze zoekt nog meer getuigen van het incident.

Het Forensisch Opsporingsteam verricht maandag nog onderzoek in de woning.

Volgens het stadsdeel Stadsdeel ZuiderAmstel zaten in het pand drie huurwoningen in de vrije sector. Het is bekend wie de eigenaar en de officiële huurders zijn. De politie laat weten er niet van uit te gaan dat de eigenaar iets met het incident te maken heeft.

]]>