Reacties op: LFB: Leegstand – wietplantage – leegstand: en nu gekraakt http://speculanten.nl/2011/07/11/lfb-leegstand-wietplantage-leegstand-en-nu-gekraakt/ SPOK . . . www.speculanten.nl . . . . spok @ squat.net Fri, 14 Nov 2014 11:44:25 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8-beta1-40782 Door: Spok http://speculanten.nl/2011/07/11/lfb-leegstand-wietplantage-leegstand-en-nu-gekraakt/#comment-961 Wed, 30 Nov -0001 00:00:00 +0000 https://spoknew.squat.net/?p=199#comment-961 http://www.telegraaf.nl/binnenland/21203525/__Oorlog_met_huisjesmelkers__.html

Amsterdam buigt niet voor huisjesmelkers

Twee omstreden vastgoedondernemers stellen de stad Amsterdam aansprakelijk omdat die het duo ’malafide verhuurders’ en ’moderne huisjesmelkers’ heeft genoemd. De mannen hebben de bekende strafpleiter Oscar Hammerstein in de arm genomen om „geleden en te verwachten schade” te beperken. Maar Amsterdam zegt niet te willen buigen voor ondernemers die de regels overtreden.

Dat laat het stadsbestuur weten in reactie op een juridische dreigbrief van Hammerstein Advocaten, die stelt dat de twee ondernemers zich onheus bejegend voelen. De ’malafide verhuurders’ Jeroen Kool en Ebe van Riesen van vastgoedbedrijf Stadsrenovatie BV kregen onlangs een boete van 288.000 euro aan de broek voor het illegaal verhuren van woningen in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West.

De panden waren vertimmerd om zoveel mogelijk bewoners in de huizen te kunnen proppen, tot wel zeven studenten per appartement van ongeveer 70 vierkante meter. Volgens het stadsbestuur heeft het bedrijf van Riessen en Kool „willens en wetens de regels genegeerd”, een stadsdeelbestuurder sprak zelfs van „moderne huisjesmelkerij”. Hierop volgde een aankondiging van een boete van in totaal 288.000 euro voor zowel de verhuurders als de makelaardij die als tussenpersoon fungeerde. De ’huisjesmelkers’ kunnen nog bezwaar aantekenen tegen de boete.

De heren zijn niet gediend van alle aandacht en eisen via advocaat Hammerstein dat het stadsbestuur die woorden weer inslikt. Maar wethouder Freek Ossel (wonen) is niet onder de indruk van het juridische slagwerk van de vastgoedmiljonairs. „Wij zullen graag onze zaak uitleggen aan de rechter”, aldus de bestuurder. „Het verhaal is helder, wij zullen niet buigen voor mensen die de regels overtreden. Kom maar op.”

Stadsrenovatie BV kwam eerder in opspraak toen het overbevolkte huurwoningen exploiteerde in Amsterdam-Oost. Toen hing het bedrijf een dwangsom boven het hoofd van 144.000 euro vanwege vergelijkbare misstanden.

Van Riessen raakte bekend doordat hij in 2011 ruim 6,5 miljoen euro betaalde voor een villa in Amsterdam-Zuid, destijds het duurste huis van de stad. Samen met Kool, de ex-partner van tv-ster Lieke van Lexmond, is hij ook eigenaar van Singeldam Vastgoed, dat veel panden in het populaire winkelgebied de Negen Straatjes bezit.

]]>