Spekulant en Bank maken bezwaar tegen intrekking vergunning BIBOB

Amsterdam, 4 april 2005

PERSBERICHT

Spekulant en Bank maken bezwaar tegen intrekking vergunning BIBOB

Veilingmakelaar van Rooijen heeft namens de ING bank en de kopers van het pand aan de pretoriusstraat 28 eind januari jl bezwaar gemaakt tegen de intrekking van een bouwvergunning volgens de wet BIBOB. Volgens de makelaar werden de ING en toen nog onbekende ‘nieuwe’ kopers door het intrekken van de vergunning gedupeerd. Ook spekulant McCarthy, wiens zakenpraktijken aanleiding tot de toepassing van deze wet hebben gegeven, heeft bezwaar gemaakt. Dinsdag 11 april 2006 vindt hierover een hoorzitting plaats. Het pand zelf is inmiddels in handen van de oude en de nieuwe boekhouder van McCarthy.

Na een onderzoek en een inval van de SIOD in McCarthys kantoor in amsterdam oud-zuid in 2005 heeft stadsdeel oost watergraafsmeer begin januari 2006 een al verleende bouwvergunning voor diens pand aan de pretoriusstraat 28 in amsterdam oost weer ingetrokken op basis van een integriteitstoets. In de nasleep van de inval heeft ondermeer de belastingdienst op basis van vorderingen van liefst 1 miljoen euro jegens McCarthy beslag op diens bankrekeningen en onroerende zaken laten leggen. Eind 2005 besloot ook hypotheeknemer ING bank een einde te maken aan haar zakenrelaties met McCarthy en het pand moest geveild.

Eind januari 2006 heeft veilingmakelaar van Rooijen namens de bank en een mogelijke koper bezwaar gemaakt tegen de intrekking van de vergunning om bij een veiling een hogere prijs te kunnen vragen.
Inmiddels is het pand buiten de veiling om aan een viertal investeerders verkocht, en dan voor een prijs van tenminste 150 % van de reele waarde.
Uit nader onderzoek blijkt echter dat de ‘nieuwe’ eigenaars allemaal zakenpartners zijn van McCarthy’s voormalige boekhouder Johannes van den Elshout, waaronder ook Pepijn Koch, directeur van NBC Roemburg en partners, het administratiekantoor dat sinds zomer 2005 de boekhouding van McCarthy verzorgt.

Uit bij de bezwaarschriften ingediende stukken blijkt ondermeer dat de heren van den Elshout en Koch als accountants medewerking hebben verleent aan wat op een witwasoperatie voor tonnen zwart geld lijkt.
McCarthy ‘verdiende’ namelijk als directeur van zijn schoonmaakbedrijf Nedzorg liefst 278.000 euro per jaar, Nedzorg was een eenmanszaak.
Voor de adminstratie van Nedzorg was jarenlang van den Elshout de boekhouder, Kochs NBC Roemburg verzorgd tot heden de bezwaarschriften bij belastingdienst en UWV.

De hoorzitting over de bezwaren is openbaar en vindt plaats dinsdag 11 april 2006 om 10.15 in de raadzaal van het stadsdeel kantoor aan de Linneausstraat 89 in amsterdam

Kraakgroep Oost
ksuoost@squat.net

EINDE PERSBERICHT

achtergronden en documenten:

Info over J. C. Mcarthy (ex eigenaar)

Intrekking bouwvergunning

Parool over intrekking vergunning

Laatste koopakte pretoriusstraat 28

KVK uittreksel NBC Roemburg

KVK Uittreksel Koch Beheer

KVK uittreksel Elshout BV

NBC en Elshout op een adres

Salaris McCarthy bij Nedzorg

NBC Roemburg werkzamheden McCarthy 1
NBC Roemburg werkzamheden McCarthy 2
NBC Roemburg werkzamheden McCarthy 3

Gezamelijk vastgoed nieuwe eigenaars in haarlem

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload