Enter Sandmann

Over zowel ‘onderkoning’ van Bonaire als ‘krottenkoning’ van Amsterdam Niek Sandmann doen al jaren allerlei geruchten de ronde, van pure speculatie op Bonaire tot fraude. Deze grote Amsterdamse vastgoedboer resideert tevens het halve jaar op Bonaire alwaar hij de rijkste bewoner is.

Zat ook aldaar ooit met Erik de Vlieger in de luchtvaartmaatschappijen. Na de val van De (hoog) Vlieger ging Sandmann door met de vlieghandel.
Verdacht was het dan ook toen op op 4 november 2003 een vliegtuigje van Sandmann neer stortte op het strand van Donkey Beach te Bonaire. Het vliegtuig was net teruggekomen van een vlucht naar Colombia (…) waar het een patient naartoe had gebracht. Persfotografen werden niet toegelaten op de plek waar het vliegtuigje was neergestort.

De innige relaties (PDF / pag. 2, incl. foto’s van Sandmann en Booi) met de politiek leider van de UPB Ramon Booi leverde in het verleden al de nodige schandalen op waaronder de verdenking van omkoping. Nu is deze Booi, partijleider van de UPB, weer in opspraak gekomen doordat op 8 september 2009 een huiszoeking door de Nationale Recherche in opdracht van het Landelijk Parket heeft plaatsgevonden in zijn huis. De zaak draait om grootschalige cocaine smokkel vanuit Colombia naar onder andere Nederland en het witwassen van de winsten door deze te investeren in vastgoed op de Antillen. Hoofdverdachte is ene Willem van Wijngaarden, ook al een kennis (pdf: pag. 12) van Sandmann.

Zou Sandmann nog iets uit te leggen hebben?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload