Kom niet met Metroprop op de proppen bij haar huurders

Het Parool van 5 februari berichtte over de ambities van Jos van de Mortel van Metroprop BV door het aankopen van allerlei beeldbepalende monumenten. Leuk voor hem, maar wie is die Van de Mortel eigenlijk?

De halve familie zit in het vastgoed, en dat was anderen blijkbaar ook opgevallen. Op 14 mei 1995 doet Josephus Aloisius Johannes Maria, oftwel gewoon Jos van de Mortel aangifte van ontvoering bij de politie. De volledige aangifte omvatte bedreiging, mishandeling, wederrechtelijeke vrijheidsberoving, afpersing, diefstal met geweld en poging tot moord c.q. doodslag. Hallo???

Hoor je de laatste maanden niets anders dan over afpersingen in de vastgoedwereld en dan blijkt Jos van de Mortel in 1995 ontvoerd en afgeperst te zijn geweest. Misschien moeten we hem eens vragen hoe dat nu zit.

Bij zijn huurders moet je met de naam Metroprop ook niet op de proppen komen, afkeurende blikken zullen je deel zijn. Naast dat de familie Van de Mortel tientallen zoniet honderden woningen in Amsterdam verhuurt doen zij dat ook in Rotterdam.
Zo kregen de huurders van de Beijerlandselaan 129 – 137 in april 2005 een schrijven van Marie-Louise van de Mortel. Samen met de brief die de huurders van nummer 137 ontvingen geeft dit een mooi kijkje in Metroprops keuken.
Ronduit schandalig hoe Van de Mortel de huurders benadert: geen enkele vorm van overleg is mogelijk. Metroprop bepaalt dat de huurders hun zolder kwijtraken, een flinke huurverhoging krijgen, de schoorstenen worden verwijderd dus als u wilt stoken moet u rekening houden met koolmonoxide-vergiftiging etc. etc.

Enerzijds hangt Van de Mortel dus de populaire jongen uit met zijn mooi monumentjes, aan de andere kant is hij niet meer dan een ordinaire huisjesmelker met een duister verleden.

6 Reacties op Kom niet met Metroprop op de proppen bij haar huurders

  1. marie-louise van de mortel

    toch even de zaak uitleggen. had ik een tweetal panden aan de rotterdamse beijerlandselaan op het moment dat de wijk algeheel verloederde en de hele wijk veel later tot krachtwijk /vogelaarwijk nummer 1 werd bestempeld. was ik al 20 jaar bezig met de wijk uit het slop te halen. daarvoor moest er natuurlijk een ingrijpende renovatie plaatsvinden. meer niet. we zijn vele kabinetten en ministers van volkshuisvesting verder, maar de wijk is nog aldoor geen krachtwijk of prachtwijk. merkwaardig om eenzijdig mij te beoordelen op grond van enkel een briefinhoud en er verder personen en een bedrijf te betrekken die hiermee niets te maken hebben, maar ten onrechte worden er wel verbanden gelegd. en waarom is het na al die jaren nog steeds geen neutrale wijk, terwijl ik al heel erg lang sinds 2006 geen belangen meer heb?

  2. Ook in Heerlen tracht deze joker alle initiatieven naar de kloten te helpen ipv mee op te bouwen. Zijn eigen gebouwen worden volledig verwaarloosd en staan op instorten. Gelukkig trapt de Raad van State hier niet in. Die vd Mortel heeft inderdaad een kop van beton en is alleen uit op andermans geld om er daarna zo min mogelijk mee te doen. Kort samengevat: een onnozele oplichter. Maankwartier en Schinkelpassage enz. gaan gewoon door, ezel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload