Huisjesmelkers in de polder

Begin 2008 schreven we een stukje over kamerverhuurbedrijf ‘direct housing’ dat net de titel van ‘huisjesmelker van het jaar’ had binnengesleept.
Sindsdien horen we af en toe nog een berichtje over dat bedrijfje dat toen eigendom was van Noah Hussein.
In de jaren na de ontvangst van deze titel heeft Hussein zijn Amsterdamse vastgoed verkocht en heeft zijn activiteiten naar de polder verlegd.

Direct Housing heeft zowel bij huiseigenaren als bij huurders een zeer slechte reputatie. Lees ook even het relaas van een eigenaresse van een woning die door Direct Housing verhuurd werd. Nadat de huurders naar de huurcommissie stapten, en er een fikse huurverlaging werd uitgesproken, ontbond Direct Housing het contract dat ze met de eigenaresse hadden gesloten. Jaja, wel de lusten en niet de lasten. Zo werkt dat niet.

Ook in Amsterdam liep Direct Housing op tegen enkele huurders die de hoge huurprijs niet meer pikten en ook een procedure startten bij de huurcommissie. Uitspraak: Direct Housing moest € 33.000 aan onverschuldigd betaalde huur terug betalen aan de huurders. Tsjakka!

Vooral in Lelystad en Almere is Direct Housing nog zeer actief in de verhuur. Via zusterbedrijf Living Capital worden beleggers via een constructie een “mooie” deal voorgeschoteld: je koopt via hen een pand en zij garanderen een mooi rendement dmv hun huisjesmelkerij-verhuur. In één van de advertenties: Jaarlijks rendement : 15,4 %.

Kijk maar eens wat voor een ellende dat dan oplevert. Brand in Lelystad.
Lees dan nog eens wat de directeur Adriaan Lucas Izycki te vertellen heeft: “Kamerverhuur trekt rotte appels aan. We staan niet 24 uur per dag met een knuppel op de hoek van de straat. De keerzijde van de medaille is echter dat we een maatschappelijke functie vervullen. Mensen die nergens anders terecht kunnen, zijn wèl welkom bij ons. Uiteindelijk zorgt dit voor minder overlast in de maatschappij.”

En ook in Almere is het ellende rond de door Direct Housing verhuurde panden.

Als reactie op de klachten uit de buurt van deze kamerverhuurpanden, heeft de gemeente Lelystad enerzijds besloten harder op te treden tegen misstanden, en anderzijds een woonhotel te beginnen voor de meest kwetsbare huurders die veelal deze panden bevolken.

Weest gewaarschuwd!

3 Reacties op Huisjesmelkers in de polder

  1. direct housing is onlangs overgegaan naar een nieuwe naam ( waarschijnlijk door hun eigen ellende die ze hebben veroorzaakt) namelijk: Stone capital bv.

  2. Ik kan uit ervaring vertellen dat er neits verandert is wat betreft dit bedrijf. Ze zijn onder de naam Stone Capital ook actief in Lelystad. Waarbij ze 200 euro administratie kosten durven te rekenen.

    Ik kan alleen maar zeggen. Direct housing is Stone capital.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload