Vastgoedbaas en kersvers raadslid Oostveen in Utrecht richting faillissement

De heer Wim Oostveen is een bekende vastgoedfiguur in Utrecht, maar ook in Amsterdam. Zo ligt hij al jaren in de clinch met de gemeente Utrecht waar hij zelfs nu in de gemeenteraad is verkozen met zijn Stadsbelang Utrecht, en worden zijn lege panden in Amsterdam Zuid tegenwoordig na jarenlange leegstand door krakers bewoond. Maar nu stort zijn imperium in.

Oostveen is met de gemeente Utrecht al jarenlang verwikkeld in allerlei juridische procedures, vooral om gronden in de Leidsche Rein. Het gaat niet om klein pils: er speelt een belang van 28 miljoen.

Heeft hij als raadslid nu dan eindelijk inzage in de strategie van de gemeente? Hij is nu onderdeel van diezelfde gemeente waarin hij mee in conflict is. Benieuwd welk advies Bureau Integriteit hierover afgeeft.

Maar de gemeente krijgt nu hulp uit onverwachte hoek: van Wim Oostveen zelf! Volgende week op 8 april vind bij de Rechtbank te Utrecht een zitting plaats waar een verzoek tot faillissement van Ovast Ontwikkeling BV wordt behandeld. En niet alleen die BV gaat omvallen: op 21 maart 2014 heeft de belangrijkste financier van Oostveen, de FGH Bank, hem laten weten dat indien hij zijn financiële achterstanden niet voor 1 april zou hebben betaald zij het recht voorhouden om de relatie te beëindigen en het bezit te laten veilen. Vóór 1 april moest Oostveen een bedrag van € 879.118, 61 aan de bank overmaken. Zou hij dat gedaan hebben? Vast niet.

Begin dit jaar was er een rechtszaak tegen Oostveen waarin zijn voormalig architect een bedrag claimde van ruim € 75.000. Oostveen verloor die zaak en moest dus betalen. Hij zegt echter geen geld te hebben, en betaalde dus niet. Dit architectenbureau heeft nu dus een aanvraag tot faillissement aangevraagd. Hiermee komt Oostveen echt in de problemen, zeker nu ook de FGH heeft laten weten het bezit niet te willen herfinancieren; ook de bank wil duidelijk van Oostveen af.

Wij vragen ons nog af hoe Oostveen wél € 100.000 kon steken in zijn politieke partij, maar geen geld had om schuldeisers te betalen. is zoiets niet gewoon strafbaar?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload