VVD kiest zelf de kant van wetsovertreders

Een luxueus kraakpand aan de Weteringschans 79 te Amsterdam kreeg afgelopen week te maken met de vastgoed-beleggers die zich in het openbaar beklaagden dat van hen gekraakt werd. In een persbericht schreeuwde Stichting de Blauwe Reiger Monumenten moord en brand over de kraakactie. Dat bleef niet zonder gevolgen, want na de Telegraaf brulde zelfs ook Bas van ‘t Wout van de Amsterdamse VVD een rondje mee over de bescherming van het eigendom en het handhaven van de wet.

Pijnlijk, want nu blijkt …. een van de twee eigenaren achter Stichting de Blauwe Reiger, de advocaat mr. Vink van het advocatenkantoor Vink & Partners, betrokken te zijn in een onderzoek van de FIOD-ECD naar belastingontduiking, wat, zo bleek vandaag, gepaard ging met een inval en doorzoekingen in zijn kantoor aan de J.J.Viottastraat 43 te Amsterdam. Vink was tevens voorzitter van de Raad van Comissarissen van de in het onderzoek betrokken Aruba Bank

Pijnlijk, dus voor de eigenaar en de Telegraaf en de VVD die blind een stelletje ordinaire speculanten volgen. Blijkbaar doet men dit liever dan dat men luistert naar de krakers die uit eigen waarneming verklaarden dat het pand onrechtvaardigbaar leegstond, terwijl men het zich kon veroorloven om voor de hobby een stal vol Porsches te houden. De krakers deden bovendien melding van bedreiging door een knokploeg. Die zou aangestuurd zijn door de zoon van Adrianus Ruska, de andere eigenaar achter Stichting de Blauwe Reiger, Adriaan Jeroen Ruska, zo maakten de krakers op uit een eerdere schreeuwpartij van deze persoon voor de deur. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met de carriere van zoonlief.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload