Bas van ‘t Wout scheurt pagina uit zwartboek kraken.

Soms blijft informatie erg lang op de plank liggen. Nee, dan hebben we het niet over het zwartboek kraken van scheefwonend VVD raadslid in Amsterdam Bas van ‘t Wout, maar over de veroordeling afgelopen april al weer van de opmerkelijke advocaat Klaus Vink. Vink was trouwens wel een gedupeerde in het concept zwartboek en vooral: een van de weinigen waar Van ‘t Wout wel mee naar buiten durfde te komen: De VVD omschreef hem destijds als [een arme man] ‘die een goede bijdrage levert aan het opknappen van monumentale panden’

Maar zo legden we in een artikel van 3 mei 2007 uit: de VVD had zich voor een wel heel raar karretje laten spannen. Toen ging het om de de FIOD-ECD die een inval deed in het kantoor van Mr. Nicolaas Bernardus Maria Vink, wegens verdenking van belastingfraude als commissaris van de Aruba Bank. Verder viel Vink op als capo van Stichting de Blauwe Reiger Monumenten, Stichting de Blauwe Tijger Monumenten en Stichting Administratiekantoor De Reigtijger, waar binnen hij samenwerkte met Porsche-boeren, vader en zoon Adrianus Ruska en Adriaan Jeroen Ruska. (Lijstje vastgoedbezit)

Nu blijkt uit een klein artikeltje in het NRC van 22 juni j.l. dat Klaus Vink als advocaat creatief aan het goochelen was met de failliete boedel van wonderbelegger/oplichter Renee van den Berg. Dat vonden de Rechtbank Amsterdam en de Orde van advocaten natuurlijk niet leuk.

De veroordeling was al in april van dit jaar. Misschien heeft dit er mee te maken dat het na maart wat stiller is bij Vink en Partners. Tot die tijd trad Mr. Vink namelijk ook nog op als advocaat van het Amsterdamse Yab Yum. google Auw.

Misschien dat Bas van ‘t Wout de uitdrukking (vastgoed)maffia-maatje nog niet kent?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload