Kraker-hatende VVD’er zelf “een soort van dief”

Al eerder berichtten wij over zaken (Bas van ‘t Wout – VVD Amsterdam #1),(Tim Emmelot – VVD Laren #2) die onze vermoedens bevestigden over de politieke vleugel van de vastgoedmaffia. Dit keer is het de eer aan Cees van den Oosten. Dit kraker-hatende vastgoedtype trok in het AD van 31 mei 2006 flink van leer en noemde daarbij kraken “een vorm van diefstal”. De VVD noemt het “zeer betreurenswaardig dat hij in zo’n positie terecht is gekomen”. Het zou toch maar raar zijn als telkens weer voorstanders van een kraakverbod zelf in verband te brengen zijn met de vastgoedmaffia.
(Zie ook: Krakers zitten criminelen juist vaak dwars)

Cees van den Oosten, tot 2007 Eerste Kamerlid voor de VVD is door FIOD/ECD onderzoek in verband gebracht met omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Betrokken was zijn bedrijf Vegtendael B.V. (kvk.nr. 30150355) (diverse media spelden het foutief Vechtendael). Van den Oosten’s “brother in arms” Sjoerd Swane (ook een ex-VVD’er) was bij Van den Oostens vetrek uit het parlement al reeds betrokken in het onderzoek. Swane is volgens de kranten een een goede bekende van Jan-Dirk Paarlberg (Denk: Holleeder). Swane is verder directeur van Vijverhof Holding B.V. (kvk.nr. 30137239). Swane kwam volgens een commenter graag op de forelvissersfeestjes van Van den Oosten. Hij wordt verder herinnerd voor een knullige actie: politieduikers visten op zijn aanwijzingen diens harddisk uit de Vecht.

Opmerkelijk is dat Van den Oosten verder voorzitter is van SCA (Stichting Certificering Asbestinventarisatie en -verwijdering) te Bennebroek en sinds 2005 voorzitter is van Stichting “VastgoedCert” (kvk.nr. 24357421) Vastgoedcert is een kwaliteitsregister voor makelaars en taxateurs. Het bovenstaande gehoord hebbende zal de cynicus dit wellicht omschrijven als “De kledingwinkel voor het betere witte boord”.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload