Straf voor boekhouders

netwerk rond Joseph Cyrus McCarthy er valsheid in geschrifte en oplichting is gepleegd om McCarthy en eventuele stromannen fictieve inkomens te verschaffen.


Deze papieren hebben onder meer geleid tot een verblijfsvergunning voor McCarthy, verleende hypotheken voor onder meer de Pretoriusstraat 28 te Amsterdam en een uitbetaling aan Suzanne Sarah McCarthy (de zus van..) van een claim tegen de staat in verband met een “onrechtmatige” inval in 1996 de voormalige sigarenzaak op wederom de Pretoriusstraat te Amsterdam. In het laatste verhaal kwam McCarthy’s toenmalige liefje Betty Geerts, dochter van “Dikke” Charles, voor.

De officier eiste tegen Jan van den Elshout (Pro Genius Administraties) 240 uur dienstverlening en 2 maanden celstraf voorwaardelijk en Marc Westerborg (Pro Genius Administraties) 140 uur en 2 weken voorwaardelijk. Richard Veenema (bemiddelaar voor onder meer ING Bank) hoorde 160 uur en 2 weken voorwaardelijk eisen.

Het proces tegen McCarthy (last-minute advocatenwissel) en Richard Geers (detentie in Engeland) is uitgesteld tot nader orde. Voorlopig zal de Rechtbank alleen tegen de financieele mannen op 29 april uitspraak doen. De Pretoriusstraat 28 is een -nog altijd- gekraakt pand waarvan de bewoners zich verzetten tegen de plannen van McCarthy’s opvolgers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload