Westermarkt 3; verkrotting, illegale splitsing en nu voor 3e maal gekraakt

Eén van de panden waar op deze blog al veel aandacht aan is geschonken is de Westermarkt 3. Zojuist publiceerde Indymedia dat het pand voor de derde keer is gekraakt nadat het casco pand door Watze de Vries en zijn broer Roelof Meine de Vries is verkocht aan ene Mohammed Bensellam. Al snel na de kraak kwamen meerdere ‘belanghebbenden’ naar het pand die dreigden met een knokploeg. Vorige week nog, op 12 oktober hebben de gebroeders De Vries nog 11 andere panden verkocht (kadasterakte) aan Bensellam. Panden in onder andere de Bestevaestraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat, Rozengracht, Nieuwe Brugsteeg, Sint Olofssteeg en Oude Hoogstraat.

De etages van de Westermarkt 3 staan nu op Funda te koop alsof het pand gesplitst zou zijn, daar is echter geen sprake van. Het is nog maar de vraag of het stadsdeel voor dit pandje met kleine woningen uberhaupt ooit een splitsingsvergunning zal verlenen.

De twee De Vries gebroeders worden door Justitie sinds 2004 verdacht van het exploiteren van wietplantages in hun panden, witwassen van gelden via een Turkse bankrekening waarbij ze zelf naar Turkije vlogen met een koffer vol met geld, fraude en valsheid in geschrifte. Tijdens de verhoren hebben de verdachten veel va nde verdenkingen toegegeven. Het is nog onduidelijk of de De Vries brothers zich nog moeten verantwoorden voor de rechter.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload