kleine leugens, grote leugens

Al 8 jaar worden Rochdale woningen aan het Afrikanerplein aan reguliere verhuur ontrokken door de sociale woningcorporatie.  8 jaar leeg, waarvan 6 jaar in beheer bij antikraakclub Alvast (met alle gevolgen van dien).Rochdale_130315_14

Waarom laat corporatie Rochdale dergelijke woningen zo lang buiten regulier gebruik? Omdat ze het ooit ooit ooit willen verkopen. Speculatieve leegstand dus,.. dat zal dan wel de erfenis van Maserati Möllenkamp zijn. Bzzz…

8 Jaar buiten de reguliere verhuur… dat is niet mis, dat is schandalig.  Na opschudding in de deelraad Oost biedt Rochdale in mei 2012 officieel haar  excuses aan en belooft de woningen binnen 2 maanden in de verkoop te doen.  Als dat niet lukt zouden de woningen per direct weer in de verhuur gedaan worden. Inmiddels is het 10 maanden verder en is er nog niets gebeurd. Behalve dat een bewoonster te horen heeft gekregen de woning per direct te moeten verlaten. Bzzz….

En dat kreeg Thijs Reuten, portefeuillehouder wonen in Oost, natuurlijk weer voor zijn kiezen. Aan hem werden per slot van rekening de excuses beloftes van mei 2012 gedaan.

Reuten vertelde tijdens de deelraadsvergadering van 25 februari 2013  doodleuk dat het allemaal wat lang heeft geduurd omdat Rochdale de splitsingsvergunning nog niet rond had. Ook lid van de Raad van Bestuur van Rochdale Hester van Buren kon, tijdens een demonstratief bezoek van bewoonster en vrienden en vriendinnen aan Rochdale, mededelen dat het allemaal wat is uitgelopen omdat de splitsingsvergunning zo lang duurde. Bzzzz…

Maar wat blijkt nu,.. die splitsingsaanvraag is al in 2007 vergund! Ja, u leest het goed. In 2007 is deze al door stadsdeel Oost afgegeven. Dat was nog  voordat de bewoonster in de woning kwam wonen. Dat moesten Thijs en Hester toch weten? Ach ja je hebt kleine leugens, grote leugens en Amsterdamse corporaties. Ohh ja we hebben Thijs Reuten ook nog (of nou ja eigenlijk ook niet).

Bzzz!!!  (oh ja we hebben ook nog een sluipwespje,… Nico de Leeuw ‘spokesman’ van Rochdale die via slecht geschreven stukjes op de Rochdale site gemene prikjes probeert uit te delen)

 

Een reactie op kleine leugens, grote leugens

  1. Goed nieuws, tijdens de behandeling van de uitbreiding van de Leegstandwet is een motie aangenomen die er op inzet dat samenwerking tussen corporaties en antikraakmaffia niet meer kan.
    Motie: https://t.co/4zJT7wQ9yE

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload