Ook winst bij Gerechtshof voor SPOK

Ook Gerechtshof Amsterdam laat artikel SPOK in stand: opnieuw winst voor SPOK

champagneHet SPOK werd in april van vorig jaar door horecaboer Edward Sasson uit de Leidsebuurt voor de Rechtbank gedaagd en wint, Sasson gaat in hoger beroep en het SPOK wint weer. Logisch? Ja, logisch! In juni 2011 publiceerde het SPOK een blog over horeca in de Leidsebuurt, en dan specifiek over enkele gelegenheden van de heer Edward Sasson en de relatie tot zijn criminele broer Edmond a.k.a. Eddy Sason.
Crimi-broer Eddy was een berucht XTC handelaar die de horecatenten van zijn broer Sasson gebruikte als uitvalsbasis van zijn handel. In onze eerste blog over de Sas(s)ons werd hier op gewezen.

In mei 2012 haalde het SPOK de eerste winst nadat horeca-uitbater Edward Sasson bij de Rechtbank Amsterdam had geëist dat de blog zou worden verwijderd. In de ingebrachte stukken ontkende hij bijvoorbeeld geen enkele (familie) relatie met Eddy Sason te hebben, tijdens de zitting moest hij al toegeven dat ze broers waren.. Alle aantijgingen tegen het SPOK over aantasting van de goede naam van Sasson konden worden weersproken, de tekst van de blog doorstond dan ook de rechterlijke toets. Alle door SPOK genoemde feiten bleven dan ook fier overeind. De Rechtzaak was voor Sas(s)on zo frustrerend dat hij beroep aantekende bij het Gerechtshof Amsterdam. Ondertussen werd de advocaat ook nog vervangen, en diende in maart 2013 weer een zitting van het Hof aan de Prinsengracht. Er was weinig nieuws onder de zon, en het Hof deed dan ook wat ze moest doen: alle grieven werden opnieuw van tafel geveegd. Het SPOK won opnieuw; nu dus ook de hoogste goedkeuring van het Hof. Sasson mag ook nog even een deel van onze advocatenrekening en proceskosten van circa € 4000 aan ons betalen. Dat scheelt weer een paar benefietfeestjes. Zou Sasson nu ook nog in cassatie gaan?

Crimesite
In de slipstream van deze zaak speelde er nog een opvallende zaak rond www.crimesite.nl. Een dag vóór de zitting in maart 2013 verscheen er opeens een verder geen nieuwswaardig artikel op Crimesite met daarin: “In het onderzoek kwamen soms verschillende horeca-gelegenheden van de broer van S. in de Amsterdamse Leidse Buurt in beeld. Die waren echter niet van S. De rechtbank, noch het Openbaar Ministerie zien een verband tussen deze horeca-gelegenheden en de drugshandel waar Eddy S. zich mee heeft ingelaten. De broer van S. is nooit veroordeeld en voorzover bekend ook nooit verdachte geweest. Volgens advocaat Boone heeft deze verwarring de horeca-ondernemer veel problemen bezorgd.”

Das opvallend. Boone is opeens gedraaid, in februari 2011 schreef Crimesite nog: “Jan Boone was indertijd de advocaat van Eddy S. Hij legde er de nadruk op dat S. een hardwerkende horeca-ondernemer was die bij het Leidseplein van zijn jazzcafé en een nabijgelegen steakhouse rond moest zien te komen. En als er criminelen kwamen dineren, wie was hij dan om die de deur te wijzen? Als Eddy S. iets had betekend dan was hij een klein radartje geweest.”
Dus in 2011 was Eddy nog de horecaboer in de Leidsebuurt (en niet Edward?), twee jaar later had hij niets te doen met diezelfde horeca. De advocaat van Edward Sasson meldde bij de laatste zitting bij het Hof al dat Crimesite die eerdere tekst had verwijderd, en jahoor, bovenstaande tekst is verdwenen. Vreemd dat Crimesite zich voor het criminele karretje van Eddy Sason heeft laten spannen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload